HABER

MSB'den açıklama: Son bir haftada 82 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil düzenlenen operasyonlarda 82 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, "2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 498’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 15 bin 153 olmuştur" denildi.

Milli Savunma Bakanlığınca basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 82 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 478’e ulaşmıştır. Yine bu hafta içerisinde 3 PKK’lı terörist Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Teröristler için tek çıkış, yol Türk adaletine teslim olmaktır” ifadelerini kullandı.

“SURİYE’DE ANINDA VE MİSLİYLE VERİLEN KARŞILIK İLE 56 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR”

Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısının taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini hatırlatan Aktürk, “Bu saldırılara da gerekli karşılık misliyle verilmektedir. Nitekim, son bir haftada 17 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 56 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 577’ye, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 661’e ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler