HABER

Milli Savunma Bakanı Güler: Türkiye, müzakere masalarının vazgeçilmez üyesi haline geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenada müzakere masalarının ve güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini söyledi. Bakan Güler, "Yaşanan bu asimetrik gelişmelerden ve jeopolitik çekişmelerden maalesef, bölgemiz ve ülkemizi de etkileniyor. Milli Savunma Bakanlığı olarak tüm bu gelişmeleri yakından takip ediyor, ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için büyük bir şevk ve gayretle çalışıyoruz. Bu kapsamda şanlı ordumuz, son bir asrın en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirmektedir" dedi.

Balıkesir Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu 19’uncu dönem ve 2’nci dönem Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ASTTASAK) eğitimini tamamlayan 5'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı, bin 709 kursiyere diplomaları törenle verildi. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve eğitimlerinin tamamlayan astsubay çavuşların aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan dönem birincisi Alper Gürman, ardında yaş kütüğüne plaket çaktı. Ant içme merasiminin arından dereceye giren öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Ardından Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu marşı ve 100. Yıl Marşı’nın söylenmesiyle birlikte tören geçişi gerçekleştirildi.

'TÜRKİYE MÜZAKARE MASALARININ VAZGEÇİLMEZ ÜYESİ HALİNE GELDİ'

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenada müzakere masalarının ve güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini söyledi. Bakan Güler, "Yaşanan bu asimetrik gelişmelerden ve jeopolitik çekişmelerden maalesef, bölgemiz ve ülkemizi de etkileniyor. Milli Savunma Bakanlığı olarak tüm bu gelişmeleri yakından takip ediyor, ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için büyük bir şevk ve gayretle çalışıyoruz. Bu kapsamda şanlı ordumuz, son bir asrın en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz, bir yandan hudutlarımızın güvenliğini en üst seviyede sağlarken; aynı zamanda terörle mücadelede büyük başarılar elde etmektedir" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler