Görsev ve Erdinç eÅŸliÄŸinde "Åžafak"

Güncelleme Tarihi:

Görsev ve Erdinç eşliğinde Şafak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 17, 2003 11:18

Festivalin geleneksel bölümlerinden biri olan canlı müzik eşliğinde sessiz film gösteriminde bu yıl Alman yönetmen Freidrich Wilhelm Murnau'nun 1927 yapımı Sunrise: A Song of Two Humans (Şafak) adlı filmi var. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 21:30'da başlayacak olan gösterime Kerem Görsev ve Erol Erdinç doğaçlama müzik ile eşlik edecek.

Haberin Devamı

Yaşamının son yıllarını ABD'da sürdüren ve genç yaşta ölen Murnau'nun, sıradan insanların duyguları üzerine kurduğu fim yönetmenin başyapıtı sayılıyor.

Murnau'nun filmi 1928 yılında en iyi görüntü Oscar'ını kazanmış, bir dönemin ünlü yıldızı Janet Gaynor da filmdeki yorumuyla en iyi kadın oyuncu Oscar'ına değer görülmüştü. Filmde Gaynor'ın yanısıra  George O’Brien ve Margaret Livingston da rolalıyor.
 
TaÅŸrada tatil yapan kentli bir kadın, oralı genç ve evli bir çiftçiyle iliÅŸki yaÅŸar ve adamı karısını öldürüp onunla birlikte büyük ÅŸehre taşınmaya ikna eder. Adam, karısıyla beraber ÅŸehre giderken binecekleri teknede bir ‘kaza’ planlar, kendini boÄŸulmaktan kurtarmak için de tekneye bir demet saz saklar. Ancak planın sonunu getirmeyi yüreÄŸi kaldırmaz ve kürek çekerek karısını kıyıya çıkarır. Büyük bir keder içinde, tramvaya binip ÅŸehre giderler. Göz yaÅŸlarıyla dolu barışmaları, düğün yapılan bir kilisede tamamlanır. Birbirlerine yeniden âşık olmuÅŸ bir halde, önce bir fotoÄŸrafçıya, sonra da bir berbere uÄŸrarlar. Adam berberdeki manikürcünün ona kur yapmasını görmezden gelir, karısını da çapkın bir hayranın ilgisinden korur. Devasa bir lunaparka gidip eÄŸlendikten sonra, tekneyle eve dönerler. Ancak bir fırtına çıkar ve yelken yırtılır...Â

Haberin Devamı

Gösterinin bile fiyatları tam: 18 Milyon Tl, öğrenci ve 65 yaş üstü seyirciler için ise 12 milyon TL olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!