HABER

Mahkeme bir anda karıştı: Sanık yargıca saldırdı

ABD Nevada'da bir yargıç sanığın saldırısına uğradı. O anlar mahkeme kamerasına saniye saniye yansıdı.

ABD'li bir yargıç ve mahkeme görevlisinin serbest bırakılma talebi reddedilen bir sanığın saldırısı sonucu yaralanması ABD medyasında dikkat çekti. Olayın görüntüleri sosyal medyada kısa sürede viral hale geldi.

Olay Çarşamba günü öğleden sonra Clark County Bölge Mahkemesi'nde meydana geldi. Sosyal medyada kısa sürede viral hale gelen ve ABD kanallarında yayınlanan videoda, Yargıç Mary Kay Holthus'un Deobra Redden isimli mahkumun denetimli serbestlik talebini reddettiği ve onu hapis cezasına çarptırmaya hazırlandığı görülüyor.

"BENCE BAŞKA BİR ŞEYİN TADINA BAKMASININ ZAMANI GELDİ"

ABD basını geçtiğimiz yıl bir kişiye beyzbol sopasıyla saldırdığı için tutuklanan mahkumun bir önceki duruşmada suçunu itiraf ettiğini belirtti.

Mahkeme salonundan elde edilen görüntülerde beyaz bir kazak ve koyu renk pantolon giyerek avukatının yanında duran Redden, yargıçtan kendisine hoşgörü göstermesini istiyor. 'Ben asi biri değilim' diyen mahkum kendisini ne kadar zor olursa olsun doğru olanı yapmaktan asla vazgeçmeyen biri olarak tanımladı ve hapse girmeyi hak etmediğini söyledi.

Redden'in avukatı da yargıçtan müvekkiline şartlı tahliye verilmesini talep etti ancak Yargıç Holthus talebe "Bence başka bir şeyin tadına bakmasının zamanı geldi" diye yanıt verdi.

YARGICIN ÜZERİNE ATLADI

Yargıcın kendini mahkum eden cezayı açıklamasının ardından 30 yaşındaki mahkum küfürler savurarak yerinden kalktı ve kolları ve bacakları açık bir şekilde kürsünün üzerinde atladı.

Görüntülerde Yargıç Holthus'un sandalyesinden yere düştüğü ve güvenlik görevlileri onu zapt etmeye çalışırken adamın defalarca kez yumruk attığı görüldü.

BİR GÖREVLİ HASTANEYE KALDIRILDI, YARGIÇ HAFİF YARALI

Görgü tanıklarının ifadesine göre, sanığı kontrol etmeye çalışan bir görevli alnındaki kesik ve omzunun çıkması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, yargıcın hafif yaralandığını açıklarken mahkemeden yapılan açıklamada, "Sanığı zapt eden herkesin kahramanca davranışlarını takdir ediyoruz. Tüm protokollerimizi gözden geçiriyoruz, yargıyı, halkı ve çalışanlarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadeleri yer aldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler