Barzani ile Talabani peşmergeleri birleşti

Güncelleme Tarihi:

Barzani ile Talabani peşmergeleri birleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2003 01:55

KUZEY Irak'ta Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ile Celal Talabani önderliğindeki Irak Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB), güçlerini birleştirdiklerini açıkladı.

Geçmiş yıllarda sürekli birbirleriyle çatışan iki örgüt yaptıkları ortak açıklamada, oluşturulan güç birliğini Barzani ve Talabani'nin ortaklaşa yöneteceğini belirtiler.

IKDP ve IKYB adına yapılan ortak açıklamada, ‘‘Şu anda ülkemezin karşı karşıya bulunduğu hassas koşullar ve halkımızın birliği, gelecekteki büyük olaylara hazırlık yapmak için KDP ve KYB lideri arasında çeşitli toplantılar yapıldı’’ denildi.

DİKTATÖRLÜĞÜ YIKACAĞIZ

Açıklamada, Selahaddin kentinde yapılan, ABD Başkanı George Bush'un Irak temsilcisi Zalmay Halil Zat'ın da katıldığı toplantıda alınan kararlara da yer verilirken, iki tarafın, ulusal ve uluslararası koşulların yanı sıra politik, askeri ve yönetim anlamında sürdürülmesi ve mücadelede önderlik etmek için ‘Yüksek Liderlik Birliği’ oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, ‘‘Bu liderlik Mesut Barzani ve Celal Talabani tarafından birlikte yönetilecek. Irak Kürdistan güçlerinin yüksek liderliği altındaki birlikteliği aynı zamanda Irak'ta çoğulcu demokratik yapıyı kuracak ve diktatörlüğü sona erdilerecek’’ denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!