Hamas'a oyuncak uçaklı tuzak

Güncelleme Tarihi:

Hamasa oyuncak uçaklı tuzak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2003 02:00

Geçen hafta Gazze'de bir patlamada ölen 6 Hamas militanının, İsrail gizli servisi adına çalışan bir köstebek tarafından kurnazca tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı. Filistinlilerin İsrail'e saldırmak için istediği bombalı oyuncak uçağı veren köstebek, daha sonra oyuncaktaki bombayı uzaktan kumanda ile patlatarak militanları öldürdü.

FİLİSTİNLİ militan örgüt Hamas'a karşı İsrail'in gerçekleştirdiği en cüretkar saldırılardan biri İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet tarafından organize edildi. İsrail gizli servisi adına çalışan bir Arap, 6 Hamas militanına verdiği bomba yerleştirilmiş oyuncak uçağı, bir helikopter ya da insansız casus uçağından uzaktan kumanda ile patlattı. Güçlü bombanın patlaması sonucunda Filistinli 6 militan havaya uçtu.

Filistinlileri tuzağa düşüren olaylar zinciri birkaç hafta önce başladı. Hamas liderleri İsrail'de korku seviyesini yükseltmek için intihar saldırganlarından daha etkili bir bomba bulmaya karar verdiler. Grup içindeki genç bir militan uzaktan kumandalı bir model uçağa kuvvetli patlayıcılar yerleştirmeyi önerdi. Hamas bunun üzerine, aylardır silah kaçakçılığı yapan ve İsrail'e geçiş için özel izin kağıtları bulunan bir Filistinli aracıyla bağlantı kurdu.

İsmi açıklanmayan aracı Hamas'ın model uçak istemesine önce şaşırdı fakat yüklü miktarda bir para teklif edildiği için görevi seve seve kabul etti. Ancak militanlar, çok güvendikleri silah tüccarının aynı zamanda Şin Bet için de çalıştığını bilmiyorlardı.

Köstebek, 1 metre 35 cm boyundaki uçağı parça parça Gazze'ye soktu. Kutuyu bir otomobilin bagajına bırakarak Zaitun'da park etti ve onlara telefonla uçağı nasıl kuracaklarını anlatacağını söyledi. 10 Hamas militanı otomobile gelerek kutuyu açtılar. Telefonla militanların hedef yerine geldikleri doğrulandıktan sonra uzaktan kumanda ile bomba patlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!