HABER

Kuruluşunun 250. yılında Deniz Harp Okulu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu 18 Kasım'da 250. yılını kutlayacak. Deniz Harp Okulu, yıldönümü nedeniyle kapılarını basın mensuplarına açarak okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları basın mensuplarına tanıtıldı. Harp okulu öğrencileri, bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim görüyor.

18 Kasım'da 250. yılını kutlayacak olan ve Tuzla'da 800 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Deniz Harp Okulu, kuruluşunun 250'nci yıldönümünde kapılarını basın mensuplarına açtı. Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları basın mensuplarına tanıtıldı. Ardından geminin kumanda edildiği köprü üstü, denizde haberleşme ve radar simülatörleri, limanda kürek ve yat faaliyetleri gösterilerek, temel denizcilik eğitimleri izlendi.

Türk donanmasına personel yetiştiren Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı, bu yıl 10'nu kadın, 12'si yabancı öğrenci olmak üzere toplam 466 mezun verdi. En fazla mezunun bu yıl verildiği ifade edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının nitelikli insan gücünü karşılamak için okulda 13 dost ve müttefik ülkeden 96 misafir askeri öğrenci olmak üzere halihazırda toplam bin 685 öğrencinin ise eğitimleri sürüyor. Okulda harp okulu öğrencilerine, askerliğin gerektirdiği liderlik ve yöneticilik nitelikleri öğretilirken savaş gemilerinde ve denizaltılarda görev yapabilecek üstün niteliklerde deniz subaylarını yetiştirmek için modern yöntemlerle askeri eğitim veriliyor. Okulun içerisinde 55 klasik dershane, 4 amfi, 5 bilgisayar destekli U tipi lisan laboratuvarı, 5 bilgisayar destekli kabin tipi lisan laboratuvarı, 4 bilgisayar laboratuvarı, 27 laboratuvar, 1 Gökevi (Platoryum), 1 Köprüüstü Simülatörü, 1 GMDSS Simülatörü ve 1 Radar ve ECDIS Simülatörü bulunuyor .

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler