Kafkasya üçlemesi

Güncelleme Tarihi:

Kafkasya üçlemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 02:13

Trabzon'da Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları ile bu ülkelerin içişleri bakanlarının katıldığı üçlü zirve başladı.

Zirvede, bölgeler arasında işbirliği, terörizm, uyuşturucu, psikotrop madde (psikiyatride kullanılan ilaçlar) kaçakçılığı, örgütlü suçlarla mücadele, petrol ve doğalgaz boru hatlarının güvenli bir şekilde geçişini sağlamak konuları masaya yatırılacak. Üç ülke cumhurbaşkanı bu konulardaki anlaşmayı bugün imzalayacak.

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev dün sabah ‘Terörizm, Uyuşturucu, Psikotrop Madde Kaçakçılığı ve Örgütlü Suçlarla Mücadele İşbirliği Anlaşması’ için Trabzon’a geldi.

Toplantıya Sezer başkanlık etti. Açılış konuşmasını yapan Sezer, şunları söyledi:

‘Toplantının tüm bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunacağına inanıyoruz. 11 Eylül’den sonra dünyada özellikle bölgemizde ortaya çıkan yeni koşullar ışığında terörle savaşım alanında işbirliği, gündemimizin içerdiği başlıklar arasındadır.’

11 Eylül saldırılarının demokratik toplumların üzerine kara bir gölge gibi düştüğünü belirten Sezer, şunları ekledi:

‘Uluslararası terör merkezlerinin, içinde bulunduğumuz coğrafyada ve çevre bölgelerde de yuvalanmış olması gerçeği ülkemizin ortak girişimlerle caydırıcı ve etkili adımlar atmaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Bu birlikteliğimizin çevremizdeki tüm ülkelere örnek oluşturmasını ve bu toplantıda sergilenen işbirliğinin geniş bir coğrafyaya yayılmasını umut ediyoruz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!