HABER

Kurtarılma videosunda selam vermişti, acı haber geldi

Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB), uygulama eğitimi kapsamında gittikleri Adıyaman'da yıkılan Isias Hotel'in enkazında kalan 43 kişilik rehber grubundan, şu ana kadar 12'sinin sağ kurtarıldığı, 18'inin yaşamını yitirdiğini, 13'ünün durumu hakkında ise henüz bilgi olmadığı açıklandı. Enkazdan kurtarılma anına ait videoda elini kalbine götürerek, ekipleri selamlayan Nazımcan Hartlap'ın ise hastanede iç kanama nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

TUREB'in, uygulama eğitimi kapsamında Marmara, Ege ve Akdeniz turlarının ardından gittikleri Güneydoğu eğitimi sırasında büyük depreme yakalanan 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman'daki Isias Hotel'in enkazında, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekiplerin çalışması sonrası rehberlerin kaptanı Mehmet Kalaycı, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Turgut Mustafa Yedek, Tayfun Dal'ın cenazeleri, enkazdan çıkarıldı. Daha önce yaralı kurtarıldığı söylenen Müzeyyen Gökçen ile İmran Aydoğdu'nun 24 saat, Tahsin Cem Efe ile Fikri Töre'nin ise 48 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı, cenazeleri ailelerine teslim edildi. Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara'ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Çiğdem Şimşek'in ise enkazdan çıkarılıp, hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler