Tuğamiral'den gözyaşlı brifing

Güncelleme Tarihi:

Tuğamiralden gözyaşlı brifing
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2003 02:09

1974'de ‘Barış Harekátı’na genç bir subay olarak katılan Tuğamiral Kadir Sağdıç, Dışişleri Komisyonu'nda gözleri yaşararak ‘‘Kıbrıs'ta ben de savaştım. Şimdi tümenlerimizin bulunduğu o topraklar Rumlara geçecek’’ dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda Kıbrıs'taki gelişmeler hakkında brifing veren Tuğamiral Kadir Sağdıç'ın Kıbrıs'ı anlatırken bir an gözleri doldu. 1974'te Ada'da savaşan Tuğamiral Kadir Sağdıç, 74 harekatına genç bir subay olarak katıldığını belirterek ‘‘Şimdi bu geldiğimiz nokta çok üzücü. Orada 40 bin askerden oluşan 2 tümenimiz var. Şimdi tümenlerimizin bulunduğu topraklarda Rumlara geçecek’’ dedi. Kıbrıs konusunda askeri kanat olarak verdiği bilgiler komisyonda büyük bir ilgiyle dinlenen Sağdıç şunları söyledi:

‘‘Kıbrıs stratejik önemini hiç kaybetmedi. İngilizlerin de iki üssü var ama onlar hiç konu edilmiyor. Sürekli bizimkiler tartışılıyor. Bizim için Kıbrıs çok stratejik bir konuma sahip. Kıbrıs kontrolümüz dışında bir varlık alanına dönüşürse Türkiye kesinlikle güvenlik riskiyle karşılaşır.

Orada toplam 40 bin askerlik iki tümenimiz var. Şimdi iki tümenimizin bulunduğu topraklar da Rumlara teslim edilecek. Bu plan askeri stratejiyi de bilenler tarafından çok ustaca hazırlanmış. Bu yapı kabul edilirse Kıbırs'ta 1963'e geri dönülür.

Verilen bilgide KKTC'de Denktaş karşıtı gösteriye katılanlar ve 'Annan Planını hemen kabul edelim' diyenler 22 ila 25 bin kişi arasında bulunuyor. KKTC'nin toplam nüfusu 190 bin, Rum tarafının nüfusu ise 700 bin kişi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!