Katilin sır pelerini

Güncelleme Tarihi:

Katilin sır pelerini
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2002 02:02

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesini, ‘‘cinayet haritası’’nın tüm detaylarını masaya yayarak inceleyen uzmanlar, dün birbirine bağlı iki sonuca ulaştı:
1. Bir çok açıdan son yılların en profesyonel suikastlarından birisi.
2. Buna bağlı olarak delil ve ipuçlarının en iyi saklandığı cinayet.

İşte katilin suikastı gerçekleştirirken, hemen her ipucu ve delili hesaplayarak, olayın üzerine örttüğü ‘‘Sır pelerini’’:

TANIKLAR

2 OTOPARK ARASINDA
Cinayetin işlendiği yerde iki ayrı otopark ve çok fazla otomobilin bulunması, Hablemitoğlu'nu beklerken kullandığı arabanın dikkat çekmesini önledi.

MAÇ SAATİ Suikastçı cinayeti maç ve yemek saatinde işleyerek olası görgü tanıklarının sayısını azalttı.

ÖLÜM KORİDORU Katil kurbanını, arabadan iner inmez park eden diğer araba ile arasındaki 50 cm'lik dar ve arkası otoparkın parmaklıklarıyla kapanmış küçük koridorda vurarak, kaçmasını ve çevrenin dikkatini çekmesini de engelledi.

KAÇIŞ YOLLARI Cinayet yerinin Hablemitoğlu'nun evinin önü olarak seçilmesin nedeni, Portakal Çiçeği Sokak'ın değişik yönlere açılarak kesen sokaklar nedeniyle katile kaçış kolaylığı sağlaması.

BALİSTİK

SIRADAN KURŞUN
Suikastçı tabancasında özel imal bir mermi kullanmadı. Polisin bile kullandığı, dünyanın hemen her yerinde bulunan, ülkeye kaçak olarak da en çok sokulan standart bir kurşun kullanarak, ‘‘sürülecek bir iz’’ bırakmadı.

2 AÇI 2 KEZ Katil aynı bölgeye iki ayrı açıdan, iki kez ateş ederek, otopside kurşunun geldiği yönün, giriş-çıkış açılarının saptanmasını da güçleştirdi.

AYAK İZİ

BUZ ÖNLEMİ
Katil cinayeti - 8 derece soğukta işlediği ve yerler buz olduğu için olay yerinde ayak izi de kalmadı.

PARMAK İZİ

DOKUNMADI
Suikastçı, Hablemitoğlu'nu otoparkta vurarak, parmak izi bırakacak bir temasta bulunmaktan da kurtuldu. Ne bir kapı açtı, ne bir yere dokunması gerekti.

İZ SÜRME

HEDEF ADAM
Hablemitoğlu gibi içerde ve dışarda bir çok kişi ya da grubun hedefi olabilecek bir isim seçerek, polise iz sürülecek bir ya da iki örgüt değil, çok geniş bir yelpaze açtı.

TANIK KURBAN

YÜZDE YÜZ ÖLÜM
Kurbanın suikastten ağır yaralı olarak kurtulup, bizzat kendisinin görgü tanığı olmaması için, hem yöntemini, hem silahı ve kullanış biçimini ‘‘öldürücü’’ olarak hazırladı. Suikastçı başından vurduğu kurbanına ikinci bir kez daha ateş ederek, ölümünü perçinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!