HABER

Kömürlükte parçalara ayrılmış ceset bulunmuştu! Zanlı hakim karşısında...

İstanbul Fatih'te bir apartmanın kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunan 65 yaşındaki Celal H.'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 79 yaşındaki Sitrak K. ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Ellerinin, ayaklarının titrediğini, gözlerinin düzgün görmediğini söyleyen sanık Sitrak K. "Ben mi öldürdüm? Bu adamı öldürmüş değilim. Günahı kimse onun boynuna olsun" dedi. Sirat K.'nin sorulara net bir şekilde cevap vermemesi mahkeme başkanı tarafından tutanağa geçirildi. Şikayetçi ailenin avukatı Abdülhalim Sarı, "Gördüğünüz üzere sanık yaşlıdır. Tavuk bile kesemez. Bu olayı bu şahıs üstlenmiş olabilir. Her konunun araştırılmasını talep ediyoruz" diyerek olayda üçüncü bir kişinin olabileceğini belirtti.

Hakkında kayıp ihbarı bulunan 65 yaşındaki Celal H., bir apartmanın kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunmuştu. Cevat H., 26 Ekim 2022'de Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne babası Celal H. (65) hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Celal H.'nin en son sanık 79 yaşındaki Sitrak K. ile Kocamustafapaşa'da bir adreste buluştuğunu tespit etti. Araştırmalar sürerken sanığın kızı, emniyeti arayarak babasının telaşlı bir şekilde evden ayrıldığını bildirdi. Bunun üzerine polis ekipleri Sitrak K.'nın evinde 31 Ekim 2022'de arama yaptı.

Ekipler evin kömürlüğünde Celal H.'nin parçalara ayrılmış cesedini buldu. Cinayet şüphelisi Sitrak K.'nın peşine düşen polis, şüpheliyi aynı gün sokakta yürürken yakaladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sitrak K. hakkında "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" ve "Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede yer alan ifadesinde maktulle aralarında cinsel birliktelik olduğunu iddia eden sanık Sitrak K., en son beraber oldukları sırada maktulün öne doğru düştüğünü tepki gelmeyince öldüğünü anladığını öne sürdü. 

"HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM"

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Sitrak K. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldı. Sanık Sitrak K. kimlik tespiti esnasında yaşının daha büyük olduğunu kimlikte küçük yazıldığını ileri sürdü. Sitrak K. savunmasına, "Hiçbir şey hatırlamıyorum. Psikolojim bozuldu. Kafam birdenbire fırladı. O kadar basit" diyerek başladı. Ellerinin, ayaklarının titrediğini, gözlerinin düzgün görmediğini söyleyen sanık, "Ben mi öldürdüm? Bu adamı öldürmüş değilim. Günahı kimse onun boynuna olsun. Öyle bir şey yok. Zaten benim gücüm ona yetmiyor nasıl öldüreceğim onu? Kimse kimseye vurmadı. Birden yığıldı kaldı. Ben ne yaptığımı bilemiyorum. O beni takip etti. Elinden kurtulamadım" dedi.

Savcılık ifadesi sorulan sanık, "Hiçbir şey hatırlamıyorum. Savcılık ifademde okuduğunuz şekilde kendisi benimle ilişkiye girmek için beni bıçakla tehdit etti. İlişkiye girip girmediğimi hatırlamıyorum. Kafam gitti. 'Ben ne dersem onu yapacaksın' dedi. Ben cezaevine girdikten sonra bu hale geldim" dedi.

Sanığın sorulara net bir şekilde c,evap vermemesi mahkeme başkanı tarafından tutanağa geçirildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler