HABER

Kars'ta kaza yapan yolcu otobüsü vinçle çıkarılıp, çekici ile götürüldü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsü yaklaşık 50 metre yükseklikteki Karakurt Viyadüğü'nden düştü. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Devrilen otobüs vinçle çıkarılıp, aracın altında ölü ya da yaralı olup olmadığı araştırıldı. İncelemeler sonrası otobüs, çekici ile bölgeden götürüldü. Kurtarma çalışmalarına desteğe giden Temel Şimşek, olay yerinde can pazarı yaşandığını söyledi. İsmi öğrenilemeyen 19 yaşındaki yaralı, "Otobüs sallanıyordu, ayağa kalktım. Ayağa kalkmamla otobüs yan yattı, gerisini hatırlamıyorum" dedi. Öte yandan yolcuların sefere çıkmadan önce aileleri ile vedalaştığı anlar ve otobüsün Bursa terminalden çıkış görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, sabah saatlerinde Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Viyadüğü'nde meydana geldi. Dün saat 17.00 sıralarında Ankara'dan hareket eden sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı Yolcu Otobüsü, sabah saatlerinde Karakurt Viyadüğü'nden uçtu. İhbar üzerine bölgeye sağlık, UMKE, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Ekipler tarafından otobüste hayatını kaybedenlerin cenazeleri Sarıkamış Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralılar Sarıkamış ve çevredeki hastanelere gönderildi.

Bu arada olay yerine gönderilen vinçle otobüsün kaldırılarak altında ölü ya da yaralı olup olmadığına bakılacak.

ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Viyadüğü'nde şarampole yuvarlanan otobüste ölenlerin sayısı, 7'ye yükseldi. Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.50'de yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 7'ye yükselmiştir. Yaralı 21 vatandaşımızın tedavileri Sarıkamış Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir" denildi. 

VEFAT EDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. Göge Cihangir, Korkmaz Alacalı, Muhammet Emin Erdoğan olay yerinde, Emine Şamiloğlu hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerden bir kişinin ise kimliği henüz belirlenemedi.

ÖLÜME BÖYLE GİTTİLER

7 kişinin hayatını kaybettiği 22 kişinin ise yaralandığı kazada otobüsün Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yolcularını alırken güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. 66 numaralı peronda yakınlarını uğurlayanlar otobüsün arkasından el sallarken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

'KORKUNÇ BİR MANZARA VARDI'

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında kurtarma çalışmalarına desteğe giden Temel Şimşek (62), olay yerinde can pazarı yaşandığını söyledi. Şimşek, "Arkadaşım aradı ve neredesin diye sordu. Kaza olduğunu ve yardıma gittiklerini söyleyince ben de onların yanına gittim. Otobüsteki yolcular ölü ve yaralı olarak etrafa savrulmuştu. Otobüsün içinde sıkışanlar da vardı. Can pazarı yaşanıyordu. Sağlık ekipleri onlara müdahale ediyordu. Daha sonra diğer ekipler de gelince köylülerle beraber yardım ederek yaralıları çıkardık. Korkunç bir manzara vardı. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle bir şey görmemiştim" dedi.

'AYAĞA KALKMAMLA OTOBÜS YAN YATTI, GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM'

Kazanın ardından AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Adem Çalkın'ın geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ismi öğrenilemeyen 19 yaşındaki yaralı, "Otobüs sallanıyordu, ayağa kalktım. Ayağa kalkmamla otobüs yan yattı, gerisini hatırlamıyorum" dedi. Çalkın, "Sabah 07.50 sıralarında Karakurt bölgesinde elim bir Trafik kazası sonucu 29 yolcunun olduğu otobüs devrildi. Şarampole yuvarlandı ve burada 7 vefatımız var. Yaralılarımız çevre iller ve Harakani Devlet Hastanesi ile Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 21 aracımız olaya müdahale etti. Helikopter ambulans müdahale etti. Yaralılarımızı anbean takip ediyoruz. Üzüntülüyüz, hepimiz yasa boğulduk. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Diğer hastanelerdeki yaralılarımızı ziyaret etmek için Sarıkamış’tan ayrılıyoruz" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler