Vücudunu siper edip kızını kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Vücudunu siper edip kızını kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2002 01:50

Çorum'un merkeze bağlı Karapürçek Köyü'nde kan davası yüzünden 4 kişi öldü, 4 kişi de yaraladı. Katliamdan yara almadan kurtulan 7 yaşındaki Kıymet'e, ağır yaralanan annesinin vücudunu siper ettiği ortaya çıktı.

Köyde, 1998 yılında arazi sulama anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Abdullah (39) ve Mehmet Bölükbaşı (48) kardeşler, Hasan (45) ve Hüseyin Eker (40) kardeşler ile akrabaları olan Adem Eker'i (35) tabancayla öldürdü. Cinayet suçundan mahkum olan iki kardeşten Abdullah Bölükbaşı 6 ay önce, Mehmet Bölükbaşı ise bir hafta önce aftan yararlanarak serbest kaldı.

Köy girişine pusu kurdular

4 yıl önce öldürülen Hasan ve Hüseyin Eker'in kardeşi Zekeriya Eker (33), intikam almak için plan yaptı. Amcasının çocukları Hüseyin (26) ve Hasan Eker (30) ile birlikte önceki gün köyde pusu kurdular. Akşam saatlerinde tarladan dönen Bölükbaşı ailesinden 9 kişinin bulunduğu traktör, kurşun yağmuruna tutuldu. Mehmet, oğlu Serdar (24) ile Abdullah, oğlu Sedat (14) Bölükbaşı ile Mehmet'in oğlu Serdar, Abdullah'ın oğlu 14 yaşındaki Sedat olay yerinde can verdi.

Dört kişi de ağır yaralı

Saldırada ölen Abdullah'ın eşi Selver (35), kızı Emine Bölükbaşı (20), kayınvalidesi Nermin Partici (55), Mehmet Bölükbaşı'nın eşi Reyhan (45) ağır yaralandı. Katliamdan yara almadan kurtulan tek kişi olan küçük Kıymet'i, kurşunlardan korumak için annesi Reyhan Bölükbaşı'nın vücudunu siper ettiği ortaya çıktı. Hasan ve Zekeriya Eker jandarmaya teslim olurken diğer saldırgan Hüseyin Eker kaçtı. Kan davası kurbanları dün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!