HABER

İzmit'teki cinayette korkunç detaylar ortaya çıktı: 'Olay var toplanın' diye arkadaşlarını çağırmış

Kocaeli'de, Emrah Akkuş'un (28) tabancayla vurulup öldürüldüğü, Mehmet C.'nin (28) yaralandığı olayla ilgili iddianame, Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklardan Abdullah Ay'ın (30) olay saatinden önce arkadaşları Ömer Koç (31) ve Çağrı Topbaş'ı (22) arayıp çağırdığı, sokak üzerinde Emrah Akkuş'u aradıkları ve çıkan tartışmada silahla yakın mesafeden çok sayıda öldürme kastıyla ateş ettikleri belirtildi. Ay, Koç ve Topbaş'ın tasarlayarak Emrah Akkuş'u öldürdükleri ifade edilip, ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Olay, 19 Ekim 2022'de İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Yalı Cami Sokak'ta meydana geldi. Gece saatlerinde iki grup arasında çıkan kavgada Emrah Akkuş ve Mehmet C. silahla yaralandı. Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin ambulansla hastaneye kaldırdığı Emrah Akkuş, hayatını kaybetti. Olayda hafif yaralanan Mehmet C., tedavisinin ardından taburcu edildi. Soruşturma sonrası Abdullah Ay, Ömer Koç, Çağrı Topbaş, N.A. (21) ve B.T.E gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Abdullah Ay, Ömer Koç ve Çağrı Topbaş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. B.T.E., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'OLAY VAR TOPLANIN' DİYE ÇAĞIRMIŞ

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Abdullah Ay, Ömer Koç ve Çağrı Topbaş'ın arkadaş oldukları ve Abdullah Ay'ın işletmeciliğini yaptığı eğlence mekanında olaydan bir gün önce Emrah Akkuş'un kavga çıkardığı ifade edildi. Bu durumdan kaynaklı husumetin meydana geldiği belirtilirken, Abdullah Ay'ın olay saatinden önce arkadaşları Ömer Koç ve Çağrı Topbaş'ı arayıp, 'Olay var toplanın' şeklinde sözler söyleyerek şüphelileri eğlence mekanına çağırdığı, daha sonra ise birlikte sokakta Emrah Akkuş'u aradıkları belirtildi. Olaydan önce Emrah Akkuş'un arkadaşlarıyla sanıklar arasında 'omuz atma' tartışması yaşandığı, arkadaşlarının durumu Akkuş'a söylemesi üzerine olay yerine yakın olan Akkuş'un sanıkların bulundukları yere geldiği iddianamede yer aldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler