PFIZER, İlaç Sektörünün En Beğenilen Şirketi

Güncelleme Tarihi:

PFIZER, İlaç Sektörünün En Beğenilen Şirketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2002 14:39

Capital Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen, her sektörden lider şirketlerin belirlendiği araştırmada, ilaç sektöründe Pfizer en fazla sayıda oy ile ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Capital Dergisi’nin 1999 yılında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü Trend Group Araştırma şirketi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İtibar Yönetimi” araştırmasının sonuçları, derginin Aralık 2002 sayısında açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Pfizer geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilaç sektöründe en beğenilen şirket seçildi.

 

Pfizer İlaçları Genel Müdürü Ahmet Esen, araştırma sonuçları ile ilgili olarak, “İki sene üst üste, Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olarak seçilmek bana ve şirket çalışanlarımıza büyük mutluluk ve gurur veriyor. Araştırmanın kriterlerini belirleyen yenilikçilik, yönetim kalitesi ve yetenekli eleman çekebilmek gibi unsurların, şirketimizin değerleri ve vizyonu ile örtüşmesi de bizim açımızdan ayrıca memnuniyet verici,” dedi.

Haberin Devamı

 

Esen sözlerini şöyle devam etti: “Pfizer 1957 senesinde Türkiye’de kurulduğu zaman, 250 kişilik bir şirketti. 2002 yılında, Türkiye’de 1000 çalışanımız var, üretimimizin

% 90’ından fazlasını ülkemizde gerçekleştiriyor ve ihracat yapıyoruz. 1957’den bugüne geçen 45 senede, Türkiye’de ve dünyada çok şey değişti. Bizim Türkiye’ye olan inancımız, insan sağlığına odağımız, etik iş anlayışımız, araştırma-geliştirmeyle ortaya çıkan orijinal ilaçlarımızla insanlara daha iyi bir hayat sunma isteğimiz de sürekli arttı.”

 

Capital Dergisi’nin “İş dünyasının kendi kendini değerlendirmesi” olarak tanımladığı araştırmada, öncelikle şirketi beğenilir kılabilecek 18 kriter belirlendi. Bunlar arasında Müşteri Memnuniyeti, Yönetim Kalitesi, Finansal Sağlamlık, Yeni Ürün Geliştirme / Yenilikçilik ve Toplumsal Sorumluluk gibi değerlendirme kriterleri bulunuyor. Araştırma, Türkiye’de 32 sektörden 550 firmada çalışan 1.329 üst düzey yöneticinin katılımı ile gerçekleştirildi. Araştırmaya dahil edilen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tümünden eşit sayıda yöneticinin çalışmaya katılmasına özen gösterildi.

Haberin Devamı

 

Pfizer, insanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi amacı ile bilimsel araştırmalar yaparak yenilikçi sağlık ürünleri keşfeden, geliştiren ve 150 ülkede tıbbın hizmetine sunan bir kuruluş. İlaç şirketleri arasında araştırma ve geliştirmeye en çok yatırım yapan şirket olan Pfizer,  bu alana senede 5 milyar dolar harcamakta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!