Deprem bölgesinden notlar

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinden notlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2002 15:44

Göçük altından çıktı karnesini aldı

Afyon'un Bolvadin İlçesi'nde, depremde yıkılan evlerinin enkazı altından kurtarılan ilköğretim okulu öğrencisi, karnesini almaya kırık koluyla geldi. 

A
ykuş, sargılı koluyla karnesini almak üzere de arkadaşlarıyla birlikte okuluna geldi. Hem karnesini hem de takdir belgesini alan Mehmet Aykuş, depremin şokunu atlatamadığını ve çadırda kaldıklarını söyledi.  

Çadır kavgası: 1 yaralı

Afyon'un Çay İlçesi'nde, çadır yüzündençıkan kavgada, 1 kişi bıçakla yaralandı. Çay İlçesi'ne bağlı İnli Beldesi'nde, Selami Çakmak (50), çadır alamadığını öne sürerek, mahalle muhtarının oğlu olan Arif Çakmak (47) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, aynı zamanda amca çocukları olan Selami Çakmak, Arif Çakmak'ı bıçakla yaraladı. 

Seka’da üretim durdu

Afyon'da 3 Şubat'ta meydana gelen depremde, Çay İlçesi'ndeki SEKA'ya ait Selüloz Fabrikası da hasar gördü. Kağıt hamuru üretilen fabrikada, depremle birlikte üretim durdu. 

İ
ncelemelerin tamamlanmasından sonra üretime Mart ayında başlanabileceği ve meydana gelen hasarın sigorta şirketi tarafından karşılanacağı öğrenildi.

300 okuldan 84’ü hasarlı

Afyon'da 3 Şubat'ta meydana gelen depremde, bölgedeki 300 okuldan 55'i orta olmak üzere 84'ü hasar gördü. Hasarlı okulların eğitim ve öğretime engel olmayacağı bildirildi.

Afyon Milli Eğitim Müdürü Metin Topkaraoğlu, depremde 5-6 yıllık okul binalarının hasar görmediğini belirterek ''Hasar gören okullarımızın büyük bölümünde sıva dökülmesi ve hafif çatlaklar var. Sadece 5 okulumuzda orta hasar bulunuyor'' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!