HABER

İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtanlar hakim karşısına çıktı

İSTİKLAL Caddesi'nde sahte dolar dağıtıp Taksim'de muhtaçlara dolar dağıtalım dersek yazısı ile sosyal medya üzerinden paylaştıkları ileri sürülen 14 sanık, Halkın bir kesimini alenen aşağılama suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Para dağıtan sanıklar, Bize sosyal deney dendiği için katıldık, suç olduğunu bilseydik katılmazdık savunmasını yaptı.

Yüzü maskeli bir grup, 6 Ağustos 2023 tarihinde İstiklal Caddesi'nde yürüdükleri esnada dolar dağıtmış ve çektikleri o görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. Konuyla ilgili inceleme başlatılmasının ardından şüphelilerin Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde kiraladıkları bir villada, sosyal medya hesabı için videolar çektikleri belirlenmiş ve adrese yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli Halkın bir kesimini alenen aşağılama suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğerleri ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ
Olaya ilişkin ilk duruşma, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan 10 sanık gelirken; diğer 4 sanık bulundukları şehirlerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Sanık Azize Zehra Ö. savunmasında, Olay anında İstiklal Caddesi'nde para dağıtanlar arasındaydım, görüntülerin sosyal medyada yayınlanacağını bilmiyordum. Sosyal deney dediler, ben de katıldım dedi. Sanık Azra Nur A. ise para dağıtanlar arasında olduğunu söyleyerek Marka tanıtım amaçlı reklam olduğu söylediler. Sosyal deney olduğu söylendi. Suç olduğunu bilseydim yapmazdım. Sosyal medyada da paylaşılacağını bilmiyordum diye konuştu.

Sanık Kadir Can D. modellik yaptığını belirterek İşim bu. Ticari amaçlı sosyal deneydi. Paylaşımdan haberim yok, suç olduğunu bilmiyorum dedi. Sanık Mehmet T. de modellik yaptığını, çekim olduğu söylenince gittiğini, diğer sanıkları tanımadığını, kendisine sosyal deney olduğunun söylendiğini ifade etti. Sanık Taha A. Olay günü oradaydım. Bende para dağıttım, sosyal deney için gitmiştim. Sosyal medyada paylaşılacağından haberi yoktu. Daha sonradan pişman oldum dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler