HABER

İstanbul için yağış ve fırtına uyarısı

Geçtiğimiz günlerde etkili olan bunaltıcı sıcak hava dalgası yerini serin ve yağışlı havaya bıraktı. İstanbul, bugün rüzgarlı bir pazar sabahına uyandı. Öğleden sonrası için de yağış ve fırtına uyarısı geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, fırtınanın etkili olabileceğine dikkat çekerek vatandaşları "Çatı altlarında dolaşmayalım. Ağaç diplerine araçlarımızı park etmeyelim." dedi. Öte yandan Orhan Şen, Basra Körfezi'nden gelecek olan sıcak hava dalgasının başlayacağını söyleyerek etkilenecek olan illeri tek tek saydı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Serin bir hava etkili. Havada bulut var. Nem biraz fazla, bugün İstanbul en fazla 29 derece olacak. Rüzgar var, Kuzey Doğu'dan yani poyrazdan; İstanbul Boğazı'ndan Çanakkale Boğazı çıkışından ve Ege kıyılarına kadar etkili olacak. İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve bu şeritte rüzar etkili olacak. Zaman zaman fırtına şeklinde esebilir. 30-40 kilometrelik bir rüzgar var ama 70-75 kilometreye kadar çıkabilecek. Fırtına esnasında çatı altlarında dolaşmayalım. Ağaç diplerine araçlarımızı park etmeyelim.

İstanbul'da öğleden sonra yağış var ama çok kuvvetli görünmüyor. Basra Körfezi'nden gelecek olan sıcak hava dalgası başlıyor. İç Anadolu, İç Ege doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in doğusundaki şehirlerde aşırı derecelere ulaşabilecek. Malatya 44, Elâzığ 43, Ankara 38-39 derece olacak. Denizli-Afyon 38 dereceye, Konya 40 dereceye çıkacak. Buradaki insanlar dışarı çıkmasın önemli bir işleri yoksa. Önümüzdeki 5 gün sürecek bu sıcak hava dalgası. Beyaz ve bol giyinsinler. Bunun hissedilen sıcaklığı yok. Kuru hava olduğu için ne ölçüldüyse o olacak.

İstanbul'da önümüzdeki 4-5 gün sıcaklık 30 dereceyi geçmeyecek. Olması gereken sıcaklıklar devam edecek.

BUGÜN YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'Nin doğusunun yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor..

EGE
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DGÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

OĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler