HABER

İsrail'de bakanlar birbirine girdi

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'de gündem kabine toplantısında yaşanan kavga. Ülke basını kapalı kapılar ardındaki toplantıda bakanların adeta birbirlerine girdiğini yazdı. Basına konuşan bir bakan 'rezil bir tartışma patlak verdi' diyerek yaşanan skandalı doğruladı.

İsrail medyasına göre, kabine toplantısı büyük bir kavgaya sahne oldu. Söz konusu haberlere göre, birçok bakanın, aralarında Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de bulunduğu İsrail Savunma Kuvvetleri temsilcilerini suçlaması üzerine salondan bağırış sesleri yükseldi. Bazı haber kuruluşları kapalı kapılar ardındaki kavganın sesinin koridorlara kadar taştığını yazdı.

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Ulaştırma Bakanı Miri Regev ve Bölgesel İş birliği Bakanı David Amsalem, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin, 2005'te Gazze Şeridi'nden Çekilme'yi desteklemiş yetkilileri, 7 Ekim saldırısına yol açan olayları incelemeye dahil etmeyi planladığı iddiasına öfke duyduklarını ifade etti.

GANTZ BAKANLARA BAĞIRDI

Walla'da yer alan habere göre, Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, Genelkurmay Başkanı'nı hedef bakanlara bağırarak, 'Bu profesyonel bir soruşturmadır, Çekilme ile ne alakası var? Genelkurmay Başkanı şu an ne olduğunu araştırıyor, savaşın hedeflerine ve kuzeyde bir çatışmaya hazırlanma yeteneğimize hizmet etmek için. Bu ulusal bir soruşturma değil' dedi.

'REZİL BİR TARTIŞMA PATLAK VERDİ'

Bir bakan, KAN'a rezil bir tartışmanın patlak verdiğini söyledi ve 'Orduya saldırdılar. Savunma kurumunun bazı üst düzey üyeleri oradan ayrıldı' dedi. Başka bir bakan, 'Bize bakanların bağırışlarını toplantı odasının dışından duyduklarını söyleyenler oldu' dedi.

Kan başka bir bakanın 'Orduya saldırdılar. Üst düzey savunma yetkililerinden bazıları ortada kaldı' dediğini aktardı.

Yaşanan krizin ardından, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu toplantıyı sona erdirdi ve Halevi'ye 'bazen bakanları dinlemek gerekiyor' dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler