HABER

İsrail ordusunun eğitim üssünden çalınan tank, hurdalıkta bulundu

İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) ait eğitim üssünden çalınan 65 ton ağırlığındaki tankın hurdalıkta bulunduğu ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İsrail polisinden dün yapılan açıklamada, “Savunma Bakanlığı'ndan Eliakim Kavşağı yakınlarındaki bir IDF eğitim üssünden çalınan bir tankla ilgili ihbar alındı. İhbar üzerine polis memurları arama çalışmalarına başladı ve kısa bir süre sonra tankı Nesher bölgesindeki bir hurdalıkta buldu. Yapılan ön incelemeler tankın çalışır durumda olmadığını göstermektedir” denildi. İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Polisi, olayla ilgili ortak soruşturma yürütüyor.

Polisin sosyal medya paylaşımının altına yapılan yorumlarda, kullanıcılar olaya tepki gösterdi. Çalınan şeyin bir Tank olduğunu vurgulayan sosyal medya kullanıcıları, “Görülmeden bir tankı çalmak ne kadar olağanüstü. Tankı hurdalıkta bulmanız iyi olmuş” ifadelerini kullandı.

Tankın, İsrail yapımı Merkava modeli olduğu açıklandı. Merkavaların birim maliyeti 4.5 milyon Dolar, ağırlığı ise 65 ton olarak bilinmektedir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler