HABER

İsrail ordusu, Rantisi ve Nasr Çocuk Hastanesini kuşattı

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları 35'inci gününde devam ediyor. İsrail ordusu özellikle sivil yerleşim yerleri ve hastaneleri hedef alıyor. Bugün Gazze'nin kuzeyindeki El Şifa, El Kuts ve Endonezya hastanelerinin bazı bölümlerinde ve yakınlarında patlamalar duyulurken, El Rantisi Çocuk Hastanesi'nin çevresinde İsrail tanklarının konuşlandığı görüldü.

İsrail, Gazze Şeridi'ne hava ve kara saldırısını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Rantisi Hastanesi ve Nasr Çocuk Hastanesi'ni kuşattığı bildirildi. Binlerce hasta, sağlık personeli ve hastanelere sığınan sivilin içeride yiyecek ve su olmadan mahsur kaldığı, her an ölüm riskiyle karşı karşıya oldukları aktarıldı. Açıklamada, "Yapılan katliamlar, saldırılar ve hastanelerin kuşatılması karşısında dünya kendinden utanmalı" ifadeleri kullanıldı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise İsrail'in Filistinlileri güneye gitmeye zorlamak için hastaneleri kuşattığı belirtildi. Uluslararası topluma sivillerin korunması konusunda İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulunuldu.

İSRAİL TANKI RANTİSİ HASTANESİNİN ÖNÜNDE

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İsrail'e ait bir tankın Rantisi Hastanesinin önünde olduğu görüldü. Başka bir videoda ise İsrail ordusunun tahliye emri nedeniyle hastaneden beyaz bayrak sallayarak ayrılan sivillere ateş açıldığı anlar kameraya yansıdı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler