Ereğli AKP’nin

Güncelleme Tarihi:

Ereğli AKP’nin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2002 01:52

Karamürsel'in Ereğli Beldesi dün tüm siyasi partilerin seçim provasına sahne oldu. Seçimlerden AKP birinci parti çıkarken 9 sandalyeli belediye meclisine de 5 üye gönderdi. CHP ve ANAP ikişer sandalye alırken, DSP, MHP ve SP hiç üyelik alamadı.

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'e bağlı Ereğli Beldesi'nde dün 9 kişilik Belediye Meclis üyeliği seçiminde 605 oyla AKP birinci parti olurken, CHP 449, ANAP ise 376 oy aldı. Meclis üyeliklerinden 5'ini AKP alırken, CHP 2, ANAP 2 üyelik kazandı. Yüzde 10 barajını aşan MHP, belediye meclisine giremedi. Buna göre AK Parti'den Şahin Bozkurt, Şemsettin Morgül, Yusuf Açıknar, Hüsnü Kavaklı ve Emin Serenli, ANAP'tan Gülten Keyif ve Hüseyin Kaya, CHP'den de Sabahattin Erdemir ile Mehmet Bozkurt, belediye meclisi üyesi seçildiler.

Halkı, balıkçılık ve meyvacılıkla geçinen yaklaşık 4 bin nüfusa sahip Ereğli Beldesi'nde toplam 2 bin 679 seçmen oylarını Güzelkıyı İlköğretim Okulu'nda kurulan 8 sandıkta kullandı. Seçime CHP, SP, BBP, DSP, İP, AKP, ATP, TKP, MHP, ANAP ve DYP katıldı. LDP de seçime katılacağını açıklamasına ve adı oy pusulasında geçmesine rağmen, bir süre önce seçimden çekildiğini açıkladı.

Ereğli Beldesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Erengül başkanlığındaki 9 kişilik belediye meclisi, geçen yıl nisan ayında bütçeye onay vermemiş ve Danıştay da meclisi fesh etmişti. 10 gündür devam eden ve önceki akşam sona eren yasal propagandalar boyunca CHP lideri Deniz Baykal, AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, ATP lideri Tuğrul Türkeş, İP lideri Doğu Perinçek, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu beldeye gelerek propaganda çalışmalarına katıldı.

HACALOĞLU: DAHA İYİ OLACAK

Seçimin sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, ‘‘Yüzde 11'lik oyumuzu, ikiye katladık. Oran genel seçimlerde çok daha iyi olacaktır’’ dedi. ANAP İl Başkanı Şefik Ateş, önceki seçime göre 60 oy kaybetmelerine rağmen 2 meclis üyeliği kazandıklarını belirtirken, MHP İl Bsaşkanı Nurdoğan Kaçar, ‘‘Milletin iradesine saygılıyız, hayırlı olsun‘‘ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!