HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında soruları yanıtladı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge Programı'nda soruları yanıtlıyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Roman arkadaşlarımla büyüdüm. Babamdan kalma bir Roman dostluğumuz da vardı. Buradan hep dostlarımız kaldı bugün. Çok kıymetli yakınlarım, hala öyledir. 

Ben siyasete şöyle bakarım. Bir kampanya psikolojisi vardır. Kampanya etkisi içerisine girer, fark edemez. Ben ilk kampanyamda 15 yaşımdaydım. Kampanyada şöyle bir şey vardır. Birinci hat birinci elden muhatap olduklarınız. İkinci hatta sizi izleyenler, üçüncü hatta ise sizi eleştirenler, nefret edenler vardır. Biz kampanyaya başladığımızda bizim birinci halkamız zayıftı. Kampanyaya başladığımızda coşkulu olmaya başladı. Kampanyanın ardından yüzde 90'lık konsolidasyon yakaladık. Bu konsolidasyon saha da hala devam ediyor. Karşı taraftaki konsolidasyona birinci turdan sonra düştü.

"PKK AİLE YAPISINI BOZMAK İSTEDİ"

PKK, LGBT, bugün bir baba geldi yanıma biz bunlardan çok korkuyoruz dedi. Hiç endişe etmeyin merak etmeyin Türkiye'de LGBT olmayacak dedim. Macaristan seçimlerinde Macaristan Başbakanı seçime gittiğinde şöyle bir durum oldu. Soros seçimlerde etkin olmak istedi. Orban Soros'u kovdu. AB Orban'a şöyle bir şey dedi. "Sen LGBT'yi oylamalısın" dedi. Macaristan'da LGBT karşıtı kampanya yürüttü ve oyladı. ABD'nin burada bu kampanyanın aksi için para verdiğini öğrenildi. Amerika bizim gibi ülkelerdeki LGBT derneklerine paralar veriliyor, fonluyor. ABD'nin iki temel şeyi vardır bizim coğrafyamız üzerinde, biri budur LGBT. Biri de Çin'e karşı Uygur Türkleri politikası vardır. Çin ve Türkiye'yi etkileyerek Doğu Türkistanlı kardeşlerime yapacağımız bir hamle olarak kullanmaya çalıştı. Suriye'de DEAŞ'lılar Suriye'den ayrıldıktan sonra ABD bunları Doğu Türkistan ile Afganistan arasındaki bir vadiye yerleştirdi. Benim genel kanaatim şudur. ABD LGBT'yi Türkiye'nin aile yapısına karşı ortaya koyduğu bir politikadır. PKK bir şey yapmak istedi. Aile yapısını bozmak istedi. Doğudaki kadın özgürlüğü ve bireyselliği üzerinden kendilerine ortak bir nokta bul. DEAŞ'ta Müslümanlığa karşı kurulmuş bir örgüttü, Müslümanlığı kötü göstermek istemişti. FETÖ'de Müslümanlığı Hristiyanlığa yaklaştırmak istemiştir. 

"İNCE'NİN OYLARI DA OĞAN'A AKTI"

Sinan Oğan birinci turda da milli bir çizgi oluşturmaya çalıştı. Elbette bize karşı eleştirileri olacak çünkü kendisi bir aday. Muharrem İnce'nin de adaylıktan çekilmesi ile bir kısım oyda buraya aktı. Bunlar protest milliyetçi oylar. Benim kanaatim o. Aslında İYİ Parti'deydi bu oylar. Lütfü Türkkan şehit ailesine küfrettiği an İYİ Parti'nin oyu 13,5 bandondan 10.2 bandına düştü. Bu ufak bir düşüş değildir. Burada özellikle milliyetçi seçmenin AK Parti ve MHP yanında konsolide olmasında jeopolitikte önemlidir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz