Dava böyle kazanılır

Güncelleme Tarihi:

Dava böyle kazanılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2002 15:23

"Bu hikayeyi bana Çukurova Turizmciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu anlattı. Hikaye çok hoşuma gitti. Biraz gülersiniz diye size nakletmek istedim. Eminim ki hikayeyi okuduktan sonra yüzünüz gülecek… Ve bravo doğrusu, dava böyle kazanılır, diyeceksiniz." diyor Sinan Tanyıldız.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA'DAN

Y.Sinan Tanyıldız

Gecenin ilerleyen saatlerinde tiyatrodan çıkan iki kişi, hemen önlerinde yürüyen çok şık giyinmiş bir bayanı farkettiler. Erkeklerden biri dayanamadı ve "Bu hanımla bir gece geçirsem 500 dolar veririm…" diye söylendi. Kadın da bunu duyunca "Teklifinizi kabul ediyorum..." dedi.

Adamın yüzü güldü. O gece adam sabaha kadar bu alımlı bayanla kaldı. Ertesi sabah çıkartıp kadına 250 dolar verdi. Kadın "Anlaşmamız 500 dolardı ama siz 250 verdiniz. Ben dava açar paramı alırım..." deyince adam "Açabilirsiniz…" diye yanıt verdi.  "Ama bunu hâkime nasıl anlatacağınızı merak ediyorum…"

Sonra da paranın kalanını ödemeden çıkıp gitti.

Birkaç gün sonra mahkemeden davet alan adam şaşırdı.

Bir avukat tutarak mahkemeye gitti.

Önce kadının avukatı konuştu: "Muhterem hâkim…" dedi avukat. "Müvekkilem, çimlerle örtülü bir gayrımenkule sahiptir. Bu arazi parçasını 500 dolar karşılığında belli bir süre bu beyefendiye kiraya vermiştir. Kira yüksek bir para değildir. Kaldı ki kiralanan yer özel ve yasal bir bölgedir. Dileğimiz adaletin yerini bulması ve paranın geri kalan bölümünün ödenmesidir."

Davalı şaşırdı tabii. Davanın bu şekle dönüşeceği aklının ucundan bile geçmemişti. Kadın utanır doğruyu söyleyemez diye düşünüyordu. Doğrusu kadının çok da akıllı olduğu ortaya çıkmıştı. Ama davalanın avukatı da aynı senaryoyu sürdürdü:

" Muhterem hâkim. Müvekilimin bu arazi parçasını bir süre kiraladığı doğrudur ve müvekkilim bu anlaşmadan son derece memnun kalmıştır. Bununla beraber müvekkilim arazide bir kuyu bulmuş, kuyuyu örgü taşlarıyla donatmış, kuyuya boru indirmiş ve pompa yerleştirmiştir. Bütün bu uğraşların masrafını müvekkilim üstlenmiştir. İnancımıza göre bütün bu arazi geliştirme çalışmaları ödenmeyen meblağı karşılayacağından davanın düşmesini talep ediyoruz."

Güzel hanımın avukatı söz aldı:

" Muhterem hâkim, müvekkilem davalının beyan ettiği gibi arazi üzerinde bir kuyu bulunduğunu gerekli çalışmaların yapıldığını kabul ediyor. Ancak bahis konusu kuyu arazide zaten mevcuttu. Kuyu olmasaydı davalı muhtemelen bu araziyi kiralamayacaktı. Ayrıca arazi tahliye edildiğinde davalı söz konusu ettiği taşları, boruyu ve pompayı sökerek götürmüştür. Bu bakımdan davamızda ısrar ediyor ve vereceğiniz kararın adalete uygun olmasını diliyoruz."

Hâkim davalıya sordu:

"Pompayı ve boruyu söküp götürdün mü?"

"Evet…" dedi davalı boynunu bükerek…  "Onları orda bırakamazdım…"

Ve karar açıklandı…

Hanım davayı kazandı…

*

Serdar'ın notu : Biz güldük gülmesine de, Çukurova Turizmciler Birliği Başkanı bu erotik hikayeyle neyi imâ etti acaba?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!