Yayın kuruluşlarımda profesyoneller çalışır

Güncelleme Tarihi:

Yayın kuruluşlarımda profesyoneller çalışır
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2003 01:58

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan hakkında 16 Ağustos 2001 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan ‘‘Tantan bunu yaparsa’’ başlıklı haber nedeniyle İstanbul DGM'de hákim karşısına çıkan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, ‘‘Yayın kuruluşlarım bağımsızdır. Her biri profesyonel gazeteciler tarafından yönetilmektedir. Yayın kuruluşlarıma müdahale etmem söz konusu değildir’’ dedi.

MÜDAHALEM OLAMAZ

Dava konusu haberde, Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın, ev kiralarının dolarla hesaplandığı, krizden etkilenmeyen semtlerden Arnavutköy'de Boğaz'a sıfır, köprü manzaralı, yalı dairesi, depozitosuz, peşinatsız, 150 milyona kiraladığı gündeme getirilmişti. Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait 150 metrekarelik dairenin rayiç kirası için emlakçılar, ‘‘En az 5 bin dolar’’ demişlerdi.

İstanbul 4 No'lu DGM'de dün görülen duruşmaya Aydın Doğan ile Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nejdet Tatlıcan katıldı. Haberi yapan gazeteci Şaban Arslan ise duruşmaya katılmadı. Aydın Doğan, yazılı olarak yaptığı savunmasında şu ifadelere yer verdi:

‘‘Doğan Medya Grubu 23 aktif şirketin ve 5350 kişinin çalışmasıyla ülkemizin en büyük iletişim kuruluşudur ve tamamen profesyonel kadrolarca yönetilmektedir. Yayın organlarındaki üst denetim, kişisel müdahaleleri tamamen ortadan kaldıran ve evrensel gazetecilik ilkelerini takip eden deneyimli ve son derece bilgili kişilerden oluşturulmuş Doğan Medya Yayın Konseyi yerine getirmektedir. Dolayısı ile Hürriyet Gazetesi'nde hangi haberin yer aldığına, nasıl yayınlandığına müdahale edebilmem mümkün olmamaktadır...

Sonuç olarak haber, gerek içerik, gerekse üslup açısından haber verme hakkının sınırları içerisinde kalmaktadır ve atılı suçun unsurlarını taşımamaktadır.’’

Mahkeme Heyeti Aydın Doğan'ın vareste tutulma talebini kabul ederek, mütalaanın hazırlanması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!