Musul'a yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Musula yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2003 02:02

ABD bombardıman uçakları dün Musul ve Kerkük çevresindeki Irak mevzilerini bombaladı. Barzani liderliğindeki Peşmergeler Musul'a biraz daha yaklaştı.

Talabani liderliğindeki Peşmergeler ise Kerkük'e doğudan ilerliyor ve petrol zengini kente 15 kilometre yaklaştı. Amerikan uçakları, Musul ile Erbil arasında yer alan Kalak kasabası yakınlarındaki Irak mevzilerini bombaladı. Irak askerleri Musul'a çekildi. Erbil ve çevresini kontrol eden Kürdistan Demokrat Birliği lideri Mesut Barzani'ye bağlı Peşmergelerin sözcüsü Hoşyar Zebari, Musul'a yaklaştıklarını ve önümüzdeki günlerde binlerce Amerikan askerinin daha bölgeye gelmesini beklediklerini söyledi.

ABD SANSÜRÜ

Harir Havaalanı'na geçen hafta paraşütlerle inen ABD'li askerlerin güneydeki gelişmelerden haberi yok. Yaş ortalamaları 22-28 arasındaki bu askerler, güney cephesinde esir düşen ve öldürülen askerlerden de habersizler. Harir Havaalanı çevresinde güvenlik önlemi alan ABD'li askerlerden Miami'li Hansen J. Crown Lee, güney cephesinde yaşananları ve esir düşen Amerikalıları bizden öğrendiğinde kulaklarına inanamıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!