Ve Karaoğlan Efsanesi döndü

Güncelleme Tarihi:

Ve Karaoğlan Efsanesi döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 00:07

Yılın dizisi ‘‘Karaoğlan’’ bu akşam saat 20.30'da Kanal D'de başlıyor. Suat Yalaz'ın 42 yıl önce yarattığı modern Türk çizgi romanının kilometre taşı Karaoğlan, hiçbir masraftan kaçınılmadan dev bir kadroyla ekrana taşınıyor. Karaoğlan dizisinin ilk bölümü ANS Productions'ın ortaklarından Abdullah Oğuz, diğer bölümleri ise Cem Akyoldaş tarafından çekildi.

GENÇ oyuncu Kaan Urgancıoğlu, deneyimli sanatçılar Sümer Tilmaç, Serdar Gökhan, rock müziğin asi kızı Özlem Tekin, dizilerin aranan oyuncusu Şevval Sam ve ünlü mankenler Tuba Ünsal'la Sinemis Candemir'i buluşturan ‘‘Karaoğlan’’ dizisi, bu akşam Kanal D izleyicileriyle buluşuyor.

Türk çizgi romanının uluslararası üne sahip sanatçısı Suat Yalaz'ın 42 yıl önce hayat verdiği Karaoğlan, şimdi dizi olarak milyonların gönlünde taht kuracak. 1200'lü yıllarda Orta Asya'da yaşamış ve babası Baybora ile birlikte haksızlığa, zulme başkaldıran, yiğitliği dilden dile dolaşan Karaoğlan'ın maceralarının anlatıldığı dizinin çekimlerinde, TV tarihinde ilk kez uygulanan olağanüstü görsel efektler kullanıldı. Çekimleri Afyon bölgesinde özel dekorlar kurularak gerçekleştirilen dizinin senaryosunu Ahmet Yurdakul yazdı.

ÇEK DUBLÖRLER

200 kişilik dev bir kadronun görev aldığı dizinin aksiyon sahnelerinde Çek Cumhuriyeti'nden gelen özel bir dublör ekibi görev yaptı. Her şeyin aslına uygun olması ve dönemin en ince ayrıntılarına kadar yansıtılabilmesi için Afyon'da özel olarak han ve kervansaray inşa edildi. Tüm karakterlerin tarihi kostümleri özel olarak çizilip hazırlanırken oyuncular, rolleri gereği binicilik, dövüş sanatları ve kılıç kullanma eğitimi aldı.

Piyasaya çıktığı 1963 yılında Batı kökenli çizgi roman kahramanları Tommiks ve Teksas'ın pabucunu dama atan, milyonlarca okurun gönlünde taht kuran Karaoğlan dizisinin çekimlerine 5 Ağustos’ta Afyon’da başlandı.

MOĞOL ÇADIRLARI

Dizi için Moğalistan'dan getirilen özel keçe çadırlardan oba kuruldu. Bu çadırları dizide de rol alan Kazak ve Kırgız uzmanlar kurdu. Yapımcı Abdullah Oğuz ilk bölümün yönetmenliğini de üstlendiği dizi için yüzlerce aday arasından iktisat fakültesi öğrencisi Kaan Urgancıoğlu'nu seçti. Karaoğlan'ın sevgilisi Bayırgülü'nü Tuba Ünsal, Baba Baybora'yı Serdar Gökhan, Camoka'yı dansçı Hasan Yalnızoğlu, cadı ruhlu Zenka'yı Özlem Tekin, Balaban'ı Sümer Tilmaç canlandırdı.

Karaoğlan'ın yaratıcısı Suat Yalaz, diziden oldukça umutlu. Suat Yalaz, ‘‘Karaoğlan'ı Universal ya da Warner Bros. gibi dev Amerikan firmalarından biriyle ortak yapım olarak görürseniz şaşırmayın’’ dedi.

İŞTE İLK BÖLÜMÜN ÖZETİ

Karaoğlan henüz kundaktayken annesi Ece, Kaşgarlı Gurhan adlı zalim bir bey tarafından öldürülür, babası Baybora da zindana atılır. Karaoğlan'ı Cengiz Han'a savaşçı yetiştiren Baysungar'a emanet ederler. Baysungar tarafından yetiştirilen Karaoğlan, her ikisi de komik karakterli olan dostları Çalık ve Balaban ile bir de baş belası sevgilisi Bayırgülü ile birlikte annesinin intikamını almak için Kaşgarlı Gurhan'ın peşine düşer. Ancak Kaşgarlı Gurhan, olağanüstü güçlere sahip kötülükler kraliçesi Zenka tarafından korunmaktadır. Ve Zenka muhafızı Camoka ile Kaşgarlı Gurhan'ı her seferinde Karaoğlan elinden kaçırır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!