"SARS, AIDS kadar felaket deÄŸil"

Güncelleme Tarihi:

SARS, AIDS kadar felaket deÄŸil
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 16, 2003 10:06

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Marc Danzon, gizemli zatürree olarak da adlandırılan akut solunum yolu yetmezliği (SARS) hastalığına yol açan ''coronavirüs''ün hangi yolla ve hangi faktörlerle bulaştığını bulmaya çalıştıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ve DışiÅŸleri Bakanı Abdullah Gül ve SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ ile görüşen Danzon, WHO Türkiye TemsilciliÄŸi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.Â

 

SARS'la ilgili son gelişmeleri değerlendiren Danzon, dünyada 3 bin 169 SARS vakası saptandığını, bunların 144'ünün ölümle sonuçlandığını kaydetti. WHO'nun internet sitesinde, 16 Nisan itibarıyla hasta sayısı 3235, ölü sayısı 154 olarak yer alıyor. Hastalığa yakalananların yüzde 96'sının iyileştiğini, yüzde 4 vakanın ise ölümle sonuçlandığını ifade eden Danzon:

 

''Åžu an WHO olarak araÅŸtırma yapıyoruz. Hastalığa neden olan virüs, 'coronavirüs' familyasından. Bununla beraber faktör henüz bilinmiyor. Teknik açıdan en yüksek olan laboratuvarlarda virüs hakkında araÅŸtırmalar yapıyoruz. Virüsün farklı bir etkisi var, kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸiyor. Virüsün hangi yolla ve hangi faktörlerle bulaÅŸtığını bulmaya çalışıyoruz. Yaptığımız testlerle bilinmeyenler ortaya çıkacak, bunun için çalışıyoruz.ÂWHO olarak hastalığın görüldüğü ülkelere ve diÄŸer riskli bölgelere bilgi verip, bazı tavsiyelerde bulunuyoruz. SARS, dünya için AIDS kadar felaket boyutunda deÄŸil. En azından hastalığın baÅŸlangıcı biliniyor'' dedi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!