O Şimdi Asker

Güncelleme Tarihi:

O Şimdi Asker
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2003 14:16

Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın bir çok ünlüyü biraraya getiren filmi O Şimdi Asker haftanın tek yerli yapımı.Senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı flimde Seray Sever'den Ali Poyrazoğlu'na, Özcan Deniz'den Yavuz Bingöl'e ve Ercan Saatçi'ye kadar bir çok ünlü var. Film, Çanakkale Er Eğitim Tugayı'nda askerliklerini bedelli olarak yapmakta olan bir grup askerin 28 günde basından geçenleri anlatıyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

17 Ağustos deprem felaketi sonrasında deprem mağdurlarına para toplamak amacıyla özel bir kanunla çıkan 'bedelli askerlik' hakkı, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yerinden gelen bir sürü asker kaçağını Çanakkale'de buluşturur. Farklı kültürleri, sınıfları temsil eden bu insanlar, önceleri '28 günlük bir tatil' olarak algıladıkları bu askerlik sürecinin hiç ummadıkları gibi geliştiğini görürler ve savaş ile burun buruna gelirler. Normal hayatta karşılaşması imkansız olan bu 'kelli felli' erlerin tekrar 'yatılı okul' günlerine dönmesi, gerçek hayatta taşıdıkları kimliklerinden sıyrılıp, üzerlerine giydikleri tek tip kıyafetlerle gittikçe çocuklaşmalarını ve arkadaşlıklarını konu alan film, sinema seyircisine eğlenceli bir serüven yaşatacaktır.

Haberin Devamı

Dışarıda bırakılan medyatik sevgililer, askerliğin geçtiği taşra kentinde doğan yeni aşklar, canlanan eski sevgiler, askerliklerini yapmakta olan bu erkeklerin hayatlarını çerçeveler.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Mustafa Altıoklar
Senaryo:Levent Kazak
Oynayanlar: Seray Sever, Ali Poyrazoğlu, Özcan Deniz, Yavuz Bingöl, Mehmet Günsür, Gökhan (Athena), Levent Kazak, Pelin Batu, Ercan Saatçi, Özlem Tekin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!