DenktaÅŸ: KeÅŸke Gül gitmeseydi

Güncelleme Tarihi:

Denktaş: Keşke Gül gitmeseydi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 16, 2003 01:51

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum Kesimi'nin ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ adı altında AB'ye girişi için Atina'da yapılacak törene Dışışleri Bakanı Abdullah Gül'ün katılmamasını tercih ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bursa’da büyük ilgi gören Denktaş, gazetecilerin soruları üzerine, ‘‘Sayın Dışişleri Bakanı'nın hiç gitmemesi tercih edilirdi, ama tabiatıyla Türkiye açısından hesapları var. Gitmeyi uygun bulmuşlar. Kendilerine iyi şanslar diliyorum’’ diye konuştu. Dışişleri Bakanı Gül ise dün Lüksemburg'da yaptığı açıklamada Denktaş'a yanıt verdi. Gül, ‘‘Buna Türkiye karar verir’’ dedi.

"DAVETE Ä°CABET ETMEK BÄ°R MÄ°DE MESELESÄ°DÄ°R"

Bu arada Denktaş, Bursa'da yaptığı açıklamada Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in, Kıbrıs'a yapacağı ziyarete KKTC'deki bütün parti liderlerini davet etmesiyle ilgili olarak, ''Böyle bir davete koşa koşa icabet etmek bir mide meselesidir, hazım meselesidir''dedi.  
  Â
DenktaÅŸ, şöyle konuÅŸtu: Â

Haberin Devamı

"Muhalefet partileri biraz da kendilerine önem verseler, kendi cumhuriyetlerine ve devletlerine saygılı olsalar, kendilerine işgal altında yaşayan insanlar diyen tarafın bu tür maksatlı siyasi davetine icabet etmezler. Nezaketle gerçekleri bildirirler, niçin gelemeyeceklerini anlatırlar ve davaya da hizmet etmiş olurlar. Katılmakla ne kazanacaklarını kendileri bilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!