Ekonomik kriz, eğitimde veresiye dönemini başlattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz, eğitimde veresiye dönemini başlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2002 13:55

Akademi İstanbul, ödeme güçlüğüne düşen öğrencilerine kolaylık sağlamak için 'veresiye' uygulamasını başlatıyor. 'Sonradan Ödemeli Eğitim Programı' ile öğrenciler üç alanda okul ücretini, eğitimin ardından ödeyebilecek.

Ekonomik kriz nedeniyle kursiyerlerinin ödeme güçlüğü sıkıntısı içinde olacağını düşünen Akademi İstanbul, eğitimde veresiye modelini seçti. Lise sonrası mesleki eğitim veren ve uzun yıllardır farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren kuruluş, üç alanda 'Sonradan Ödemeli Eğitim Programı' yapıyor. Ücretleri altı ile altı milyar 900 milyon arasında değişen programlara kayıt yaptıranlar bir yıllık eğitimin ardından taksitle ödemelerini yapabilecek.

Akademi İstanbul İletişim Bölüm Başkan Yardımcısı Altuğ Coşkun, ‘‘İş garantili bir kurs vermiyoruz. Ancak, insanlara eğitimlerini vererek, iş bulma şansı veriyoruz. Eğitime başlarken senet yapıyoruz. Sekiz aylık eğitimleri tamamlandıktan sonra 3-4 ay süre kalıyor. Bu sürede büyük bölümü iş bulabilir. Biz insanlara bir şans vermek istedik’’ dedi.

İngilizce ağırlıklı, 'Yönetici Asistanlığı ve Organizasyonu', 'Pazarlama Yönetimi ve Satış' ile 'İnsan Kaynakları' bölümlerinde eğitim gören kursiyerler, hiçbir ücret ödemeden ders başı yapacak. Gündüz eğitim almak isteyenler altı milyar 900 milyon, gece eğitim almak isteyenler ise altı milyar lirayı bir yıl sonra 12 taksitte ödemeye başlayacaklar.

Coşkun, ‘‘Bu alanlara beklediğimizin üzerinde talep oluştu. Sınıflar 20 kişilik. Toplam 100 kişinin eğitim alabileceğini tahmin ediyoruz. Ekim 200'de eğitime başlayan biri Ekim 2003'ten itibaren ödemelere başlayacak‘‘ diye konuştu.

BORÇLANILABİLEN PROGRAMLAR

Yönetici Asistanlığı ve Organizasyon: Programa katılmak için öğrencilerin yeterli düzeyde (intermediate) İngilizce bilmeleri gerekiyor. İş İngilizcesi, İşletme, Halkla İlişkiler, Muhasebe ve hızlı klavye kullanmanın öğrenildiği bölümde ofis yönetimi konusunda uzmanlık kazandırılıyor. Program ikinci yabancı dil İspanyolca ile destekleniyor.

Pazarlama Yönetimi ve Satış: Alanında çalışabilecek, enerjisi yüksek, kariyer hedeflerine profesyonel olarak ulaşabilmek isteyen, direkt satış, müşteri hizmetleri, müşteri temsilciliği, satış danışmanlığı gibi pozisyonlarda iş bulabilecek, gayrimenkul, sigorta ve sağlık sektörlerinde istihdam edilebilecek profesyonel pazarlamacı ve satıcılar yetiştirmek hedefleniyor.

İnsan Kaynakları Uzmanlığı: İnsan kaynakları departmanlarının ihtiyacı olan işe alım görüşmeleri yapabilen, bunları stratejik raporlara dönüştürebilen, planlama ve uygulama becerisi yüksek, hedeflerle çalışabilen, dosyalama ve işyeri yönetimi bilgisine sahip profesyoneller yetiştirmek hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!