EKONOMİ

Fed'in faiz kararı açıklandı

ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5,50'de sabit bıraktı. Faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli" değerlendirmesi yer aldı.

ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu ve bu kararı oybirliğiyle aldı. Fed 2023 yılı için büyüme beklentisini yüzde 1'den yüzde 2,1'e, 2024 için yüzde 1,1'den yüzde 15'e, 2025 için yüzde 1.8, 2026 yılı için de yüzde 1,8 olarak belirledi.

22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Fed yetkilileri faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutma kararı alırken, enflasyonla mücadele için bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırmaya hazır olduklarının sinyalini verdi.

İki günlük FOMC toplantısının sonunda açıklanan tahminlere göre, ekonomik faaliyetlerin beklenenden daha güçlü olması nedeniyle, yetkililerin çoğunluğu faiz oranlarını gelecek yıl boyunca mevcut seviyelerine yakın tutmaları gerekeceğini düşünüyor.

FAİZ BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ

Fed, faiz beklentisi olarak 2023 yıl sonu için yüzde 5,6, 2024 için yüzde 5,1, 2025 yılı için yüzde 3,9, uzun dönem için yüzde 2,5 olarak belirledi.

Fed, istihdam artışının yavaşladığını ancak güçlü olmaya devam ettiğini duyurdu.

Banka ayrıca 2025'e kadarki projeksiyonlarda politika faizinin Haziran'daki projeksiyonlara göre 50 baz puan daha yukarıda görüyor.

Faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli. Ekonomik aktivite güçlü, sağlam bir hızla büyüyor" değerlendirmesi de yer aldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler