HABER

Feci kazayı gözyaşlarıyla anlattı

Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüs kayarak ölüm saçtı. Otobüs, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına çarptı. Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 İHA muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan canlı yayına bağlanan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18'inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede biryolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile Ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

YARDIM ETMEK İÇİN DURMUŞLARDI

Kazada hayatını kaybeden İHA çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım etmek için durdukları öğrenildi.

CNN TÜRK yayınına katılan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman konuşmakta güçlük çeken Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler