Diyarbakırlı mankenler meslektaş kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırlı mankenler meslektaş kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2002 01:43

Güneydoğu Anadolu’da yaşanan değişime ayak uydurmak isteyen Alper Yıldırım, dört yıl önce Diyarbakır’da bir mankenlik ajansı açtı. Ne var ki, hemşerileri İstanbullu mankenleri tercih etmekten vazgeçmedi. Bunun üzerine, mankenler ajansı terketti.

Diyarbakır’da dört yıl önce açılan Yıldırım Mankenlik Ajansı'na ünlü birer manken olmak amacıyla başvuranların hayali kısa sürdü. Firmaların İstanbul'daki ünlü mankenleri tercih etmesi nedeniyle çoğu mesleği terketti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ilk ve tek olan Yıldırım Mankenlik Ajansı, kayıt yaptıran genç kız ve erkekleri eğitmek amacıyla İstanbul'dan hoca getirdi. Podyumda yürümeyi, tanıtım yapmayı öğrenen mankenler hevesle iş bekledi. Ancak, ilk yıl bazı defilelerde boy gösteren yerel mankenler, firmaların ünlü mankenleri tercih etmeleri nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Kısa sürede, 30 olan manken sayısı yediye düştü. Ajansın sahibi Alper Yıldırım, ‘‘Firmaların ünlü medyatik mankenleri tercih etmesi ve toplumun mankenlere karşı önyargısı olumsuz etki yarattı. Mankenlerimiz defilelere çıkamayınca işten soğudu ve bıraktı. Ancak ekonomik kriz biraz aşılırsa ajansı tekrar canlandıracağımıza inanıyoruz’’ dedi.

Muhtelif açılışlar için İstanbullu mankenleri tercih eden Diyarbakırlı işadamları ise kendilerini savunurken İstanbullu mankenlerin daha ünlü ve daha profesyonel olduğunu iddia ettiler. İşadamları, bölge insanındaki çekingenliğin mankenlik mesleği için handikap olduğunu da söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!