Taşıyıcı

Güncelleme Tarihi:

Taşıyıcı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2002 14:17

Mesleki kariyeri boyunca 30 tane Hong Kong filminde yönetmen, senarist, yapımcı, koreograf ve oyuncu olarak görev yapan Corey Yuen, geleneğini sürdürüyor. Çin Opera Akademisi'nde Jackie, Chan ve Sammo Hung ile birlikte mezun olan Yuen, Taşıyıcı da (The Transporter) bu Uzakdoğu geleneğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Eski Özel Kuvvetler Uzmanı Frank Martin Fransa'nın Akdeniz kıyılarında kendisine verilen görevleri sakin bir hayat sürerek yerine getirmektedir. O taşıyıcıdır...Mal, insan ne olursa olsun bir yerden bir yere götürmekle görevlidir. Ve görevinin en önemli özelliği asla soru sormamasıdır.

Bazen gizemli bazen de çok tehlikeli görevleri onu beklemektedir. Fakat o işi için koyduğu kuralları asla çiğnememektedir.
Kural 1: Anlaşmayı asla değiştirme.
Kural 2: İsim yok – Frank kimin için çalıştığını ya da ne taşıdığını asla bilmek istemez.
Kural 3: Asla paketin içine bakma.
Frank’in son görevi daha önce yerine getirdiği sayısız görevlerden çok da farklı gözükmüyordu.

Wall Street (kural 2) takma adlı bir Amerikalı tarafından bir dağıtım yapması için kiralanır. Fakat yola koyulduğunda paketin hareket ettiğini farkeder. Kural 3'ü bozar ve paketin içine bakar.

Haberin Devamı

Paketteki çok güzel bir kadındır. Frank’in bu beklenmedik yol arkadaşına karşı davranışı onun işi dolayısı ile koyduğu kurallara riayet etmesini gerektirmektedir. Ama bu güzel paket bu kez işleri karıştıracak ve onu beklenmedik tehlikelerin içine sokacaktır. Frank kuralların bozulmak için konduğuna inanmaya başlayacaktır.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: CoreyYuen
Senaryo: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Oynayanlar: Jason Statham , Qi Shu , Matt Schulze , François Berleand, Ric Young
Resmi sitesi:
http://www.transportermovie.com/home.html

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!