HABER

Esenler’de Bilal Erdoğan’ın katılımıyla kız öğrenci yurdu açıldı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) Esenler Safiye Ali Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı törenle yapıldı.

Açılış törenine İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal ErdoğanTÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve davetliler katıldı.

Törende konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "TÜRGEV 1996’da İSEGEV adıyla yola çıktı. O zaman devletin yurt hizmetleri böyle değildi. İstanbul’a gelip de yurt arayan kızlarımız sağı solu, akrabaları arıyordu. Böyle bir imkan bulamadıkları için o zaman Cumhurbaşkanımız böyle bir vakfa önderlik ediyor. Örgün eğitimdeki dört öğrenciden birine devlet neredeyse ücretsiz yurt imkanı sağladı. Ben 15 yılımı Batı ülkelerinde geçirdim, Amerika ve İtalya’da. Ne Amerika’da ne de İtalya’da böyle bir Üniversite yurt altyapısı yok. Bilene ve bilmeyene bir bilen olarak söylüyorum. Avrupa’da ve Amerika’da bedava üniversite, bedava yurt böyle şeyler yok. Oradaki insanlar üniversite bittikten sonra özellikle Amerika’da çok ciddi borçlarla mezun olurlar. Örneğin Barack Obama, Chicago senatörü olduğunda daha hukuk fakültesi borçları bitmemişti. 40 bin doların üzerinde borçla senatör oldu. Birçok insan uzun yıllar bu borçlarını ödüyor. Böylesine güçlü yurt altyapısının ülkemizde olmasından dolayı şanslıyız. Bunu sadece başka yerlerde ne olduğunu bilenler fark edebilir" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler