İTÜ'den beyin göçü atağı

Güncelleme Tarihi:

İTÜden beyin göçü atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 02:08

Yurtdışına beyin göçünü önlemeyi hedefleyen İstanbul Teknik Üniversitesi, DPT'nin de desteğiyle, yükseklisans ve doktora programları hazırlıyor.

İTÜ, Devlet Planlama Teşkilatı'nın desteğiyle, beyin göçü ve Türkiye'nin teknoloji transferi nedeniyle, kaynak kaybını önlemek amacıyla 6 değişik branşta ‘İleri Teknoloji Yüksek Lisans ve Doktora Programları’ başlattı.

Rektör Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Türkiye'de genç ve başarılı insanların yurtdışına kaçışının önemli bir sorun olduğunu söyledi.

İyi yetişmiş ve nitelikli insanların eksikliği nedeniyle teknoloji üretilemediği için yurtdışından büyük paralarla teknoloji transfer edildiğini belirten Prof. Dr. Sağlamer, şöyle dedi:

‘‘Bu projenin iki önemli ayağı var. Biri Türkiye'nin kendisinin teknoloji geliştirmesini sağlayacak ortamın oluşturulması, diğeri verimli çalışacak insan kaynaklarını olabildiğince Türkiye'de tutacak yeni lisansüstü programlarının yaratılması. İnsan kaynaklarını, ABD'deki düzeyde Türkiye'de eğiterek ülkede kalmalarını sağlayacak.’’

ORTAK PROJE ŞANSI

İTÜ'nün projesiyle mühendislikte ileri teknolojiler alanında yüksek lisans ya da doktora yapmak isteyen öğrenciler, ‘Uçak ve Uzay Mühendisliği’, ‘Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik’ ‘Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği’, ‘Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’ ‘Moleküler Biyoloji-Genetik’ ve ‘Biyoteknoloji, Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama’ bölümlerini seçebilecekler.

Programlara kabul edilen tüm öğrenciler, ulusal ve uluslararası endüstriyel firmalarla ortak projelerde çalışma imkánına sahip olurken, isteyen doktora öğrencileri doktoralarının ilk kısmını yurtdışındaki önde gelen üniversitelerde yapabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!