HABER

Emine Erdoğan ABD basınına konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde bir zulüm ve mazlum varsa kalbimiz orada atıyor. Acil olan birkaç saatlik bir ara değil, kalıcı bir ateşkestir. Bugün, hepimizin sesi Filistinlilerin sesi olmalı' dedi.

Emine Erdoğan'ın Newsweek'teki konuşması ile ilgili paylaşımı şu şekilde:

Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde bir zulüm ve mazlum varsa kalbimiz orada atıyor.

Ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılmasını en önemli öncelik addediyoruz. Acil olan birkaç saatlik bir ara değil, kalıcı bir ateşkestir.

Filistinlilerin kendi topraklarında özgür ve güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız.

Bölgede ve dünyada adil ve kalıcı bir barış isteyen her ülkeden beklentimiz, dünyanın tüm vicdanlı insanlarından yükselen barış çağrısına kulak vermeleri ve ellerindeki tüm imkânları çatışmaların durması için seferber etmeleridir.

Bugün, hepimizin sesi Filistinlilerin sesi olmalı. Sözlerimizi zulmü durdurmak ve Gazze’deki hakikati dünyaya anlatmak için birleştirmeliyiz.

Newsweek Dergisi ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, Gazze’deki insani krize dair düşüncelerimi, acil ateşkes ve kesintisiz insani yardım taleplerimizi yineledim.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler