Define hayali ölüme götürdü

Güncelleme Tarihi:

Define hayali ölüme götürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2003 02:17

Çatalca Yalıköy'de ‘‘Bizans altınları’’ dedikodusu iki maceraperesti ölüme götürdü. Tuzla'daki evlerinden ‘‘Gemi kurtama işine gidiyoruz’’ diyerek çıkan 39 yaşındaki Rüstem Yılmaz ile 34 yaşındaki Haşmet İnce, define olduğuna inandıkları 40 metre yükseklikteki mağaradan denize düşerek feci şekilde öldüler.

Çatalca Yalıköy'ün Karadenize sahilinin bulunduğu ormanlık alanda Bizans döneminden kalma altın ve mücevher dolu küp bulunduğu dedikodusu, definecileri bölgeye çekiyor. Yalıköy'de son on yıl içinde 6 kişinin ölümüne neden olan definenin gerçek olmadığını söyleyen köylüler ‘‘Boşu boşuna ölüyorlar. Buralarda define olsa önce biz buluruz. Her kayanın altını oydular. Dağ taş delik deşik. Gülüp geçiyorduk. Ancak bu ölümler işin ciddiyetini gösterdi’’ dediler.

Köylüler korkunç kazada ölen Haşmet İnce ve Rüstem Yılmaz'ı Yalıköy'de cumartesi günü gördüklerini belirterek ‘‘Önce Orman İşletme Müdürlüğüne gittiler ve harita istediler. Defineci olduklarını anlayamadık. Ölen kişilerden başka 3 kişi daha vardı. Birine ‘Hocam' diyorlardı. O kişinin bir üniversitede öğretim üyesi olduğunu duyduk’’ dediler.

Pazartesi günü Çatalca Jandarma Komutanlığı’na Karadeniz sahiline bakan bir mağarada iki kişinin öldüğü ihbar edildi. Yağışlar nedeniyle ulaşımın zor olduğu bölgeye AKUT'tan yardım istenerek ulaşıldı. Olay yerine gelen Nasuh Mahruki ve Ali Ekinci yönetimindeki 8 kişilik AKUT ekibi, denize uzanan 40 metrelik uçurumdan sarkarak mağaraya girdi. Mağarada 5 uyku tulumu, murç, çekiç, kazma, kürek ve battaniye, denizde ise Yılmaz ile İnce'nin ipe dolanmış cesetleri bulundu. Yetkililer olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü ve konuyla ilgili üç kişinin daha arandığını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!