Hemingway’in eşcinsel oğlu öldü

Güncelleme Tarihi:

Hemingway’in eşcinsel oğlu öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2001 01:57

‘‘Silahlara Veda, Çanlar Kimin İçin Çalıyor’’ gibi dünyaca ünlü romanların yazarı olan ve çapkınlığıyla tanınan Amerikalı yazar Ernest Hemingway'in eşcinsel oğlu Gregory Hemingway, Miami Kadınlar Hapishanesi'nde öldü. 69 yaşındaki Gregory Hemingway'in kalp krizi sonucu öldüğü açıklandı.

Ünlü yazar Ernest Hemingway'in en sevdiği oğlu, 69 yaşındaki Gregory Hemingway, Miami Kadınlar Hapishanesi'nde öldü. Eserleri kadar çapkınlıklarıyla da ünlü olan yazarın oğlunun ölümü, son derece trajik bir öykünün gün ışığına çıkmasına sebep oldu.

Dr. Gregory Hemingway, bir travesti olduğu ve bir hafta önce, kaldırım kenarında çırılçıplak vaziyette, kadın külotu giymeye çalışırken polis tarafından tutuklandığı anlaşıldı. Bir elinde bir kadın elbisesi, diğerinde ise yüksek ökçeli ayakkabılar tutan yaşlı adamın halinde bir tuhaflık sezen kadın polis Neila Real, Gregory Hemengway'i umuma açık yerde ahláka aykırı hareketten tutukladı. Gregory Hemingway, tutuklanmasının arkasından kimlik tesbitine sıra geldiğinde adının Gloria olduğunu söyledi. Bunun üzerine de, doğal olarak Kadınlar Hapishanesi'ne yerleştirildi. Ancak ertesi sabah, duruşmaya çıkarılmak üzere bekletildiği hücresine giren gardiyan, yaşlı adamın cesediyle karşılaştı. Yapılan muayene sonucunda Dr. Gregory Hemingway'in kalp durması sonucu yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

1961 yılında intihar eden Ernest Hemingway, en küçük oğlunun farklı cinsel eğilimler içinde olduğunu çok küçük yaşlarda farketmişti. ‘‘En sevdiğim çocuğum’’ dediği Gregory'yi, daha 12'sindeyken kadın çorapları giymiş halde ayna karşısında yakalamıştı.

Tam dört kez evliliği deneyen ve fakat mutluluğu yakalayamayan Gregory Hemingway, tıp eğitimi almıştı. Kendini araştırmalara adayan Hemingway, 1976 yılında doktorluğu bıraktı ve geçimini, babasının kitaplarından aldığı teliflerle sürdürmeye başladı. Bu teliflerden Gregory'nin payına yılda yaklaşık 170 milyar lira düşüyordu.

HEMİNGWAY: NOBELLİ ÜNLÜ YAZAR

1899-1961 yılları arasında yaşayan ve ağzına dayadığı av tüfeğinin tetiğini çekerek intihar eden Ernest Hemingway, kendi kuşağının en ünlü romancıları arasında yer alıyordu. Uzun yıllar savaş muhabirliğinden avcılığa uzanan çizgide birbirinden ilginç işlerle ilgilenen Hemingway, asıl ününü ‘‘Silahlara Veda’’ romanıyla yaptı. Daha sonra yazdığı ‘‘Çanlar Kimin İçin Çalıyor’’ romanı ise bu ünü pekiştirdi. Ömrünün son yıllarında Küba'ya yerleşen ve kendisina kadınlardan ve içkiden kurulu bir hayat kuran Hemingway, 1954 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne de değer görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!