Özkan'dan istifacılara: Halka gidip anlatın

Güncelleme Tarihi:

Özkandan istifacılara: Halka gidip anlatın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2002 16:09

Hüsamettin Özkan, istifacı milletvekilleriyle Meclis'te biraraya geldi. Özkan, milletvekillerinden seçim bölgelerine giderek istifa gerekçelerini anlatmalarını ancak "Ecevit ve DSP aleyhine konuşmamalarını" istedi.

Haberin Devamı

İstanbul Milletvekili Hüsamettin Özkan, DSP'den istifa eden milletvekilleriyle TBMM'de biraraya geldi. Toplantı yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleşen toplantıya 32 milletvekilinin katıldığı öğrenildi. Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra, istifa eden milletvekillerinin adları ve cep telefonlarının bulunduğu bir liste gazetecilere dağıtıldı. 

Özkan'ın toplantıda, milletvekillerini DSP ve Ecevitler aleyhinde konuşmamaları için uyardığı bildirildi. Milletvekillerinden bölgelerine giderek, istifalarının amacını vatandaşlara anlatmalarını isteyen Özkan'ın, milletvekillerinden gazetecilere konuşmamalarını istediği de öğrenildi.

Bir çok belediye başkanının da DSP'den istifa etmek istediğini öne süren Özkan'ın milletvekillerinden bölgelerindeki belediye başkanlarının istifalarını bir süre bekletmelerini istediği ifade edildi.

Erken seçimi gündeme getiren milletvekillerine de Özkan'ın ''seçim tarihi bizim için farketmez. Ne zaman yapılırsa yapılsın'' dediği kaydedildi.

Özkan'ın konuşma sırasında kendisinin bir liderlik talebi olmadığını anlatarak, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile ortak hareket ettiklerini söylediği bildirildi. Özkan'ın ''üçlü yönetim''i anlattıktan sonra, yeni oluşuma katılmak isteyenlere kesin yanıt verilmemesi talimatı verdiği öğrenildi.

''HİÇ KİMSEYE İSTİFA EDİN DEMEDİM''

Özkan, toplantıdan sonra gazetecilerle bir süre sohbet etti. Hiçbir milletvekiline istifa etmesi için telefon etmediğini kaydeden Özkan, ''Ben hiçbir şeyi söylemeden yapmam'' dedi. 

Özkan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in istifasını açıklarken yanında olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine da, ''Hayır, tabii ki bulunmayacağım, benim açıklamamda o yanımda mıydı?'' karşılığını verdi. 

''İstifaların arkasında ANAP'ın olduğu söyleniyor?'' şeklindeki soru üzerine de Özkan, ''Bu tür söylentiler her zaman oldu. Bunların hiç birine kıymet vermedim'' dedi. 

Parti kurup kurmayacakları sorusu üzerine de Özkan, ''Kati surette ben, bir kere parti kuruluşuydu, particilikti onları bilmem'' diye konuştu. Özkan, bir gazetecinin ''parti kuruyorsunuz ama'' sözlerine, ''hayır efendim, öyle bir şey yok'' karşılığını verdi. 

Ankara dışına çıkabileceğini anlatan Özkan, gazetecilerle ilgili espri yaparken de ''Ben alışık değilim. Gittiğim her yerde gazetecilerbeni takip ediyor, kan ter içinde kalıyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!