HABER

Ebrar Siteleri'nin kurucusu hakim karşısına çıktı: Ben inşaattan anlamam ancak herkes beni sorumlu gösterdi

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan yaklaşık 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Siteleri’nin davaları B blok ile başladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1'i tutuklu, 1'i firari, 6 sanığın 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı (81) suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben inşaattan anlamam ancak herkes beni sorumlu gösterdi" dedi. Tepebaşı, “İnşaattan anlamadığım halde bana suç isnat etmek yasal değildir. Bundan dolayı beraatimi talep ediyorum" dedi.

6 Şubat depremlerinin simgelerinden olan ve depremin ilk saniyelerinde yıkılıp yaklaşık 1400 kişiye mezar olan Ebrar Siteleri'nin B blokuna ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. 109 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı binanın yıkılmasıyla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan Salih Tepebaşılı (54) ile ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu Atilla Öz (62) ile başka dosyalardan tutuklu olan Tevfik Tepebaşı ve damadı Ahmet Doğan kaldıkları cezaevlerinden, tutuksuz Meliha Teker (63) bulunduğu şehrin adliyesinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılırken, tutuksuz Mehmet Akif Özgüler (73) ile hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Tevfik Tepebaşı'nın diğer damadı Mustafa Timurbanga (55) ise duruşmaya katılmadı.

'EBRAR SİTELERİNİ KURAN BENİM'

Ebrar Siteleri'nin ilk temellerini atan Tevfik Tepebaşı, savunma öncesi yapılan kimlik kontrolünde hakimin aylık geliri ve üzerinde mal varlığı olup olmadığı sorusuna emekli öğretmen olduğunu, 1 araba, 20 daire ve aylık bin lira geliri olduğunu söyledi.

Daha sonra savunmasını yapan Tevfik Tepebaşı, sitede yakınlarını, öğretmen arkadaşları ile öğrencilerini de kaybettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ebrar Siteleri’ni kuran benim. Ebrar, içi ve dışı temiz inşalar demektir. Sitenin bir bölümünü müteahhitler, bir bölümü de kooperatiflerce yapılmıştır. Ebrar Sitesinin oluşumu için herkesi teşvik ettim. 15 sene sülalece biz de burada oturduk. Ara sıra inşaatı dolaşıyordum, ben inşaattan anlamam ancak herkes beni sorumlu gösterdi. İddianameyi okudum ve ‘Her ne kadar B blok inşaatı Lalezar Konut Yapı Kooperatifi tarafından yapılmış ise de’ denilmiş ama beni sorumlu göstermişler."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler