Sarayda parti var

Güncelleme Tarihi:

Sarayda parti var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2002 14:00

Büyük bir olasılıkla rock 'n' roll İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in en sevdiği müzik türü değil. Ama, Kraliçe tahta çıkışının 50'nci yıldönümü kutlamaları için rock dünyasının ünlülerini Buckingham Sarayı'na davet etti. Kraliçe'nin Altın Yıldönümü için saraya çağrılma şerefine erişenler arasında hepsi de 'Sir' unvanı taşıyan Elton John, Paul McCartney, Cliff Richard gibi "rock krallığının şövalyeleri" var.

Haberin Devamı

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in tahta çıkışının 50'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 3 Haziran Pazartesi günü Buckingham Sarayı'nda görkemli bir konser düzenlenecek.

Paul McCartney, Elton John, Cliff Richard'ın yanısıra Ricky Martin, Beach Boys'dan Brian Wilson, "diva" Aretha Franklin,  Eric Clapton, Tom Jones, Shirley Bassey, Phil Collins, Rod Stewart, Annie Lennox, Ozzy Osbourne ve Joe Cocker  da bu görkemli konseri renklendirecek. 

Konserin müzikal direktörlüğünü ünlü film müzikleri bestecisi ve şef Michael Kamen üstleniyor. Kamen, sanatçılara eşlik edecek olan Kraliyet Müzik Akademisi'nin 50 üyesinden oluşan orkestrayı da yönetecek.

Altın Yıldönümü'nün açılışını efsanevi Queen grubundan Brian May, İngiliz milli marşını Buckingham Sarayı'nın çatısında gitarıyla çalarak yapacak.

Haberin Devamı

Bu yılın başında yaşama veda eden Beatles üyesi George Harrison da unutulmadı. Konserin George Harrison'ın anısına adanan özel bölümünün organizasyonunu sanatçının yakın arkadaşı Eric Clapton ve bir başka Beatles üyesi Paul McCartney üstleniyor.

İngiliz halkı konseri, sarayın dışına kurulacak dev ekranlardan izleyebilecek.

Bu arada bu görkemli konsere çeşitli sebeplerle katılamayacak olan ünlüler de var. Mick Jagger, Rolling Stones ve U2 gibi.

Her ayrıntısı ince ince hesaplanan bu konserden iki gece önce de Sir Andrew Davis yönetimindeki BBC Senfoni Orkestrası bir konser verecek. Orkestra , viyolonselci Mstislav Rostropovich ile Dame Kiri Te Kanawa, Sir Thomas Allen, Roberto Alagna and Angela Gheorghiu'ya eşlik edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!