HABER

Depremzede aile bir kez daha evsiz kaldı: Ev almak isterken arabasından oldu

İki büyük depremde Adıyaman'da yaşadıkları ev ağır hasar alan aile, Kırıkkale'de satın almak istedikleri eve karşılık verdiği 1 milyon 50 bin liralık otomobilinden oldu. Bir kez daha hayatlarının şokunu yaşayan aile otomobilini geri almak için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fatma Güzel yaşadığı süreci anlatırken, 'Şu anda oturduğumuz ev de özel bir bankaya geçmiş durumda. Bu evde kiracıda değiliz, evde satın alamadık.' dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'da ikamet eden Güzel ailesi, bulundukları apartmandaki dairesi ağır hasar aldı. Evsiz kalan Fatma ve Fatih Güzel çifti, "femur hastalığı" olan çocuğunun Ankara'daki tedavisinden dolayı Kırıkkale'ye yerleşti. Güzel çifti, iki çocuğuyla birlikte bir süre Kırıkkale Polisevi'nde kaldı. Kiralık ev bulamayınca satılık ev arayışına giren depremzede aile, şehirde esnaflık yapan M.E. ile 1 milyon 800 bin lira değerindeki evin pazarlığını yaptı.

ÖZEL BANKADA İPOTEKLİ ÇIKTI

1 milyon 50 bin lira değerindeki otomobilini de M.E.'ye noterde sattıktan sonra eve yerleşen depremzede aile, aradan geçen bir süre sonra tapuyu alamayınca dolandırıldığını anladı. Satın almak istedikleri evin özel bir bankaya ipotekli olduğunu sonradan öğrenince hayatlarının şokunu yaşadı.

6 aydır mağdur olduklarını ifade eden Fatma Güzel, yaptığı açıklamada, otomobilini geri alamadıklarını belirterek, karşı taraf hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler