Evlilik “ekstra mutluluk” getirmiyor

Güncelleme Tarihi:

Evlilik “ekstra mutluluk” getirmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2003 10:53

Almanya’da binlerce kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre evlenmek, insanı otomatik olarak daha mutlu bir insan haline getirmiyor. Araştırma, pek çok insanın evlilik sonrası hayatından memnun olmadığını gösteriyor. Öte yandan araştırmacılar, dulların eşlerini kaybettiklerinden sonraki hayatlarında, bekar hayatlarından daha mutsuz olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Evliliklerinin ilk zamanlarında, hayata ilişkin memnuniyet ve tatmin duygusu içinde olduklarını belirten katılımcılar, zaman içinde bu tatminin azaldığını ve evlilikten önceki seviyeye düştüğünü ifade etti.

 

Almanya’da yapılan ve 15 yıllık bir süreci kapsayan araştırmada, 17 bin Alman veAlmanya’da yaşayan 7 bin yabancıya evlilik - mutluluk ilişkisini değerlendiren sorular yöneltildi. Hayatlarına, mutluluk açısından “0” (tümüyle mutsuz)  ve “10” (tümüyle mutlu) arasında değişen puanlar veren katılımcıların büyük çoğunluğu, evlilik sonrasındaki hayatlarının, evlilik öncesinden daha mutlu olmadığını söyledi.

 

Haberin Devamı

ABD’de yayınlanan Kişilik ve Sosyal Psikoloji dergisindeki araştırmayı değerlendiren uzmanlar, “evlilik eşittir mutluluk” beklentisinin gerçekçi olmadığını ve mutluluğun evlilikle değil kişinin kendisiyle ilgili olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!