TBMM'nin bütçesi yüzde 42 artırıldı

Güncelleme Tarihi:

TBMMnin bütçesi yüzde 42 artırıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2003 17:04

TBMM'nin 2003 Yılı Bütçesi, geçen yılagöre yüzde 42 artırılarak 221 trilyon 70 milyar lira olarak öngörüldü.

Haberin Devamı

TBMM BaÅŸkanlık Divanı, yaklaşık 2 saat süren toplantısında Meclis'in 2003 Yılı Bütçesi'ni ele aldı.Â

Alınan bilgiye göre, Başkanlık Divanı, TBMM'nin 2003 Yılı Bütçesi'nin geçen yıla göre yüzde 42 artırılarak 221 trilyon 70 milyarlira olmasını benimsedi. Bütçe içindeki en büyük kalemi personel giderleri oluşturuyor. Geçen yıla göre yüzde 67 artış olan personel giderleri 148 trilyon 636 milyar lira, diğer cari giderler ise yüzde 13 artışla 27 trilyon 831 milyar lira, transferler ise yüzde 18 artışla 40 trilyon 132 milyar lira oldu. Bütçede yatırıma geçen yıla göre yüzde 2 artışla 4 trilyon 471 milyar lira ayrıldı.

Milletvekillerinin maaş ve ödenekleri için bütçeden 49 trilyon 500 milyar lira tahsis edildi. Bu kalem, geçen yıl 44 trilyon liraydı.
 

TBMM'nin 2003 Yılı Bütçesi'nde milletvekilleri ve ailelerinin sağlık harcaması için 4 trilyon lira, ilaç alımına ise 2 trilyon lira ayrıldı. 

Meclis'in bütçesinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredilen milletvekili lojmanları ile araç alımına kaynak ayrılmadı.   ÂMeclis'in geçen yılki bütçesinde lojmanlar için yaklaşık 4 trilyon lira harcanmıştı.

SAĞLIK SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Başkanlık Divanı'nda, sağlık hizmetlerinin alımı konusunda bazı şikayetler de gündeme geldi. Divan üyelerinden biri, devlete ait sağlık kurumlarında 700 milyona yapılan bir ameliyatı Emekli Sandığı üyelerinin 1.5 milyar liraya, Meclis personelinin ise 5 milyar liraya yaptırabildiğini anlatarak, Meclis'in bu soruna el atması gerektiğini savundu.
Â

Meclis personelinin her hastaneye gidip tedavi olması yerine, ''bütçe talimatına uygun'' hastanelerden sağlık hizmeti almasının dahadoğru olacağı vurgulanırken, bir sigorta şirketinin ''Meclis'e daha ucuz sağlık hizmeti sunulması'' amacıyla verdiği teklifin görüşülmesi istendi. Şirketin teklifi, Divan üyelerine dağıtıldı.
  Â

Diğer üyelerin de konu üzerinde görüşlerini belirtmek istemesi üzerine, bir başka toplantıda sağlık konusunun gündeme alınmasına kararlaştırıldı.

ARINÇ'TAN SİGARA YASAĞINA TEŞEKKÜR

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis içinde masa başında çalışanlar ile dışarıda çalışan geçici işçilerin ücretleri arasında bir fark olması gerektiğini belirterek, ''dışarıda çalışan işçilerin daha yüksek maaş almasına olanak tanınması'' konusundaki görüşlerini dile getirdi.
 Â

Arınç, TBMM içinde kulislerde ve halkla iliÅŸkiler binalarındaki sigara yasağı uygulaması için idare amirlerine teÅŸekkür etti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!