ISAF himayesinde cenaze

Güncelleme Tarihi:

ISAF himayesinde cenaze
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2002 01:50

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün, önceki gün uğradığı suikastte hayatını kaybeden Devlet Başkanı Yardımcısı Hacı Abdülkadir için düzenlenen cenaze töreni Türkiye'nin komutasında bulunan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün (ISAF) sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Cenaze merasimi, Kabil'in en büyük camisi olan Bayram camisinde yapıldı. ISAF helikopterleri cami üzerinde havadan kontrol sağlarken, ISAF askerleri cami çevresinde hazır konumda tutuldu. Tören sırasında Afganistan Milli Muhafız Taburu askerleri, Kabil emniyetine bağlı polis kuvvetleri de güvenliğin sağlanmasına yardımcı oldu.

Abdülkadir'in naaşı, ISAF'ın sağladığı bir helikopter ile törenin ardından doğduğu kent olan Celalabad'a götürüldü. Celalabad'taki törene Afganistan Devlet başkanı Hamid Karzai ve üst düzey devlet görevlileri de katıldı. Hacı Abdülkadir'in naaşı, aile mezarlığına, Taliban yönetimi tarafından geçen Ekim ayında idam edilen kardeşi Afgan komutan Abdülhak'ın yanına defnedildi.

Bu arada Afganistan'da görev yapan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) basın sözcüsü Albay Samet Öz, saldırının amacının hükümetin istikrarını bozarak ülkede karışıklık yaratmak olduğunu belirtti. ISAF'tan devlet görevlileri için yakın koruma istenmediğini belirten Albay Öz, ISAF'ın yakın koruma sağlamaktan birinci derece sorumlu olmadığını da vurguladı. Öz, ISAF'ın her türlü yardıma hazır olduğunu da dile getirdi.

Abdülkadir'i öldürerek kaçan iki saldırgan hakkında araştırmalar tüm hızı ile devam ederken, ABD Başkanı George W. Bush soruşturmanın yapılmasına yardımda bulunmayı teklif etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!