HABER

CNN TÜRK canlı yayınında kahreden anlar: Muhabir Emrah Çakmak gözyaşlarını tutamadı

Bugün 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü... Asrın felaketi olarak anılan ve on binlerce insanımızı hayattan koparan facianın yıl dönümü depremi yaşayan kentlerde anıldı. CNN TÜRK ekibi de bölgeden canlı yayınlarla kentlerdeki son durumu gözler önüne getirdi. CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, acının deprem üssü olan Kahramanmaraş'ta, deprem şehitliğindeki yayında göz yaşlarına hakim olamadı.

CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, 6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta yayın gerçekleştirdi. Asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlıktan son durumu anlatan Çakmak, yaşanan acıları anlatırken duygularına hakim olamadı.

Gözyaşlarını tutamayan CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, şu sözleri sarf etti:

MEZARLIKLARDA OYUNCAKLAR GÖRÜYORUZ

Öyle bir yerdeyiz ki, kelimelerin düğümlendiği, konuşmanın zor olduğu bir yayın gerçekleştiriyoruz. Çok zor... Buraya gelen ailelerin her biri mezar taşlarına kapaklanmış ve dua ediyorlar. Burada, Kahramanmaraş'ta 14 bin kişi hayatını kaybetti. Burada bir anne de mezara sarılmış durumda. Sabah saatlerinde mezarlıklara geldiler, karanfil bırakıyorlar. Mezarlık girişinde kuyruk oluştu. Mezarlıklarda oyuncakları görüyoruz. Çok sayıda kişi yaralanmıştı. Burada duygunun durdurulamayacağı anlar yaşanıyor. 4.17 olduğunda şehir yerle yeksan oldu. Burada hiçbir şey eskisi gibi değil.

Her bir mezarın başında bir anne var. Bir eş var. Çok zor... Acının tarifinin yapılamadığı bir gün. Burada bir bebek var, henüz 2 yaşında. Çocuklar buraya geldi, aileleri, eşleri.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler