Washington’da savaş zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Washington’da savaş zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2002 02:04

ABD'nin Irak'a yönelik olası operasyon hazırlıkları hızlanırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök 4-10 Kasım tarihleri arasında ABD'ye giderek, Irak operasyonunu yönetecek Pentagon yönetimi ile masaya oturacak.

ABD'nin Irak operasyonu ile hazırlıkları hızlanırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün ABD'ye yapacağı ziyaretin tarihleri netleşti. Orgeneral Özkök, 3 Kasım'daki seçimlerin hemen ardından 4 Kasım'da ABD'ye resmi ziyarette bulunacak. Orgeneral Özkök'ün ABD ziyareti altı gün sürüp 10 Kasım'da sona erecek. Özkök, Irak operasyonu açısından kritik önem taşıyan bu ziyaretinde olası operasyonu yönetecek olan Pentagon'un en üst yönetim seviyesi ile bir araya gelecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Richard Myers'in resmi daveti üzerine ziyareti gerçekleştirecek olan Orgeneral Özkök, Amerikalı meslektaşının yanısıra Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Savunma Bakan Vekili Paul Wolfowitz ve Başkan George W. Bush'un ulusal güvenlik danışmanı Condolise Rice ile görüşecek.

Orgeneral Özkök, Washington'daki temaslarının ardından ABD'nin Florida-Tampa'daki Merkez Komuta Karargahı'na geçerek, Irak operasyonunun komutanlığını üstlenmesine kesin gözle bakılan ve hafta başında Ankara'ya gelen Orgeneral Tommy Franks ile biraraya gelecek.

CHENEY DE GÖRÜŞECEK

Bu arada Washington yönetiminden gelen bir talep, ABD'nin Orgeneral Özkök'ün ziyaretine büyük önem verdiğinin göstergesi oldu. ABD tarafı, Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in de Özkök'le görüşmek istediğini Türkiye Genelkurmayı'na bildirdi. Türk tarafının, Orgeneral Özkök'ün Cheney ile biraraya gelebilmesini sağlamak için Washington programı üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!